Doorzoek volledige site
10 april 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

C3A zet BIM 360 via de cloud in de kijker

Expo-deelnemers op deze Architect_at_Work moeten absoluut focussen op vernieuwing in hun aanbod. Niet moeilijk voor C3A, met de snel evoluerende software ... De “noviteit” waar C3A expliciet aandacht aan geeft op deze Architect_at_Work zijn de  BIM 360 samenwerkingsfaciliteiten via de Cloud.

De “cloud” staat voor het internet en de delen en acties van de applicaties die niet op de machine van de gebruiker plaatsvinden. De gebruiker hoeft op deze manier geen eigenaar meer te zijn van de gebruikte hard- en software en is niet verantwoordelijk voor het onderhoud. De details van de informatietechnologische infrastructuur worden aan het oog onttrokken en de gebruiker beschikt over een “eigen”, in omvang en mogelijkheden schaalbare, virtuele infrastructuur. Autodesk BIM 360 is een cloud-based platform dat u toegang geeft tot opslag op het web, een samenwerkings-werkruimte op het web, en cloud services om de manier waarop je ontwerpt, visualiseert, analyseert en simuleert te optimaliseren, en om uw werk met anderen te kunnen delen, altijd en overal.

 

Faciliteiten

Specifiek voor de AEC sector heeft Autodesk een reeks BIM 360 faciliteiten uitgewerkt om bestanden te delen in een projectteam (BIM 360 team , BIM 360 docs , BIM 360 Field, BIM 360 Glue …) maar er zijn ook enkele heel specifieke faciliteiten voor REVIT beschikbaar, zoals C4R of Collaboration Worksharing in Revit overheen de Cloud, Insight 360 om de energie- en milieuprestaties van een gebouw te analyseren en te beheren, en Revit LIVE om de virtuele gebouwenmodellen interactief beschikbaar te maken voor analyse en visualisatie overheen de Cloud.

 

Wat is er nieuw?

Nieuw ten opzichte van de markt is het ontsluiten van Internet-Cloudfaciliteiten voor de bouwsector. Nieuw ten opzichte van voorgaande versies zijn de geavanceerde samenwerkingsfaciliteiten, visualisatie- én analysemogelijkheden.

 

Wedstrijd

C3A organiseert ook een wedstrijd rond het BIMmen via de cloud. Deze BIM-wedstrijd focust op BIM-projecten dia o.a. uitgewerkt zijn met Autodesk REVIT, waar specifiek de Autodesk Cloud-faciliteiten bij te pas gekomen zijn.  Uiteraard komen speciale architecturale ontwerpen graag in de kijker, maar ook eventuele ingenieuse technische (BIM-) oplossingen. Hier leest u alles over de westrijd. Deelnemen kan nog tot 21 april.