Doorzoek volledige site
13 april 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Mosa loodst je binnen in de wereld van µ

μ [mu] is een vloertegelserie die is ontwikkeld om tijd en ruimte te definiëren. De tegels reageren op veranderingen in de lichtinval, waardoor de kleur van de tegels in de loop van de dag subtiel verandert. De serie is geïnspireerd door de bijzondere relatie tussen licht en het kleurenspectrum.

Op basis van uitgebreid onderzoek naar natuurkundige principes, oude Griekse filosofie over kleur en hedendaagse ontwerptrends heeft Mosa een eigen interpretatie van kleur ontwikkeld. Het resultaat? Eigentijdse keramische oppervlakken met een veelzijdige en speelse, voortdurend veranderende verschijning.

 

De vierde dimensie

Mosa’s specialisten onderzochten keramische pigmenten, hun onderlinge interactie en de relatie met elementen zoals licht, afstand en invalshoek, en gekleurde voorwerpen. Door veranderingen in de lichtinval in een ruimte verandert ook het uiterlijk van een μ-vloer, met ongrijpbare kleureffecten die blijven verbazen. μ tilt de driedimensionale ruimte waar de vloer zich in bevindt naar een hoger niveau door het toevoegen van een vierde dimensie, namelijk tijd.

 

Verfrissend compact

Elke tegel van de μ-serie [mu] is een combinatie van talloze kleuren; een optische mix van miljoenen heldergekleurde korreltjes die worden gemaakt door keramische pigmenten te mengen met klei. Door het natuurlijke valgedrag van granulaat ontstaat een levendig kleureffect.

De tegels zijn verkrijgbaar in vier neutrale hoofdkleuren: wit, lichtgrijs, grijs en bruin. De unieke samenstelling van verschillende, heldere tinten maakt dat de tegels onder invloed van licht van kleur veranderen. Dit draagt bij aan de identiteit van μ. Onderscheidend, veranderlijk en ongrijpbaar, maar ook energiek van aard.

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS