Doorzoek volledige site
13 april 2017

Onzichtbare zonnepanelen: fraai geïntegreerd in het dakvlak

Het elegante design van de zonnecellen leent zich perfect tot hedendaagse architecturale toepassingen. Illustratie | Eternit
In sommige daken is de aanwezigheid van Solesia-elementen amper waarneembaar. Illustratie | Eternit
Net zoals Eternit-leien lenen Solesia-elementen zich uitstekend tot het bekleden van strakke dak- en gevelvolumes. Illustratie | Eternit

Zonnepanelen komen de visuele harmonie in het straatbeeld niet altijd ten goede. Gelukkig zijn er ook varianten die wél bijdragen tot de architecturale uitstraling van een woning of gebouw. Denk bijvoorbeeld aan de Solesia-elementen, die gracieus in quasi elk dakvlak kunnen worden geïntegreerd.

Maximaal profiteren van zonne-energie dankzij een esthetische dakoplossing: dat is waar het Solesia-systeem van Eternit voor staat. Terwijl klassieke opbouwpanelen soms ervaren worden als een storend visueel element, zijn de Solesia-zonnepanelen speciaal ontworpen om sierlijk te kunnen worden ingepast in het dakvlak. Sterker nog: vaak zijn ze haast niet meer te onderscheiden van de andere leien. Behalve een lagere energiefactuur en een elegant design brengen ze overigens nog enkele andere waardevolle voordelen met zich mee.

 

Verschillende motieven

Net zoals Eternit-vezelcementleien lenen de Solesia-zonnepanelen zich uitstekend tot het bekleden van strakke dakvolumes. Ze zijn te combineren met leien die geplaatst worden in twee verschillende motieven: ‘dubbele dekking’ voor een horizontaal lijneffect (met schroeven) of het ‘Quarto’-patroon voor een verticaal uiterlijk (met leihaken).

 

"Voor alle courante types hellende daken bestaat er een op maat ontworpen en perfect geïntegreerde zonnestroomoplossing"

 

Hoog rendement

De technische kwaliteit van de zonnecellen bepaalt in welke mate je zonne-energie kan capteren en omzetten in ‘groene’ elektriciteit. Zoals het hedendaagse PV-technologie betaamt, garanderen de Solesia-zonnepanelen een hoog rendement, zeker als ze geplaatst worden op zuidelijk georiënteerde daken met een hellingsgraad van 30°. Het glazen oppervlak beschermt de monokristallijne zonnecellen tegen kwalijke weersinvloeden zoals wind, regen, hagel en storm.

GERELATEERDE DOSSIERS