Doorzoek volledige site
20 april 2017

Lezing Daan Roosegaarde: Landscape of the Future

Illustratie | studio roosegaarde
Illustratie | studio roosegaarde
Illustratie | studio roosegaarde

Geroemd als creatieve visionair door Forbes en Good top 100 is Daan Roosegaarde een veel gevraagde spreker op internationale conferenties, en tv-optredens bij De Wereld Draait Door en CNN. Daan is recentelijk gekozen als Young Global Leader te World Economic Forum en ‘Kunstenaar van het Jaar 2016’. Op 28 april houdt hij halt op ARCHITECT@WORK Kortrijk.  

Kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde (1979) is internationaal bekend door zijn futuristische ontwerpen die de nieuwe relatie tussen mensen en technologie ontdekken. Met humor en vol energie stelt hij de Nederlandse overlegcultuur aan de kaak. ‘Ja maar’ bestaat in zijn vocabulaire niet.

Op zijn 16de had hij al de behoefte om emotie te koppelen aan de wereld van de computer. Hij wordt gedreven vanuit de vraag hoe je kunst en innovatie kunt inzetten om de wereld menselijker te maken.

Technopoëzie

Zijn Studio Roosegaarde is het social design lab met zijn team van designers en engineers in Nederland en Shanghai. Met projecten variërend van mode tot architectuur creëert hij sociale ontwerpen zoals interactief landschap ‘Dune’ en slimme snelwegen ‘Smart Highway’. Deze connectie tussen ideologie en technologie is wat Roosegaarde ‘technopoëzie’ noemt.

Roosegaarde krijgt vaak de vraag ‘wat ben je nu precies?’. Waarom hij antwoordt: ‘Ik ben een hippie met een businessplan’. Hij creëert zijn eigen niche over de toekomst waarin bedrijven als Heijmans en BMW graag met de kunstenaar samenwerken.

Daan heeft vele awards gewonnen zoals de oscar van design de INDEX Award, World Technology Award, twee Dutch Design Awards, de Charlotte Köhler Award en China's Most Successful Design Award. Hij heeft tentoongesteld in het Rijksmuseum Amsterdam, Tate Modern London, Nationaal Museum Tokyo, Victoria en Albert Museum, en verschillende openbare ruimtes in Rotterdam en Hong Kong.

 

  • Vrijdag 28 april 2017
  • 14:00 - 15:00
  • Kortrijk Xpo Meeting Center