Doorzoek volledige site
24 april 2017

Projekt-team ontwerpt nieuwe woonwijk voor Poelkapelle

Illustratie | Projekt-team
Illustratie | Projekt-team
Illustratie | Projekt-team
Illustratie | Projekt-team
Illustratie | Projekt-team
Illustratie | Projekt-team
Illustratie | Projekt-team

Projekt-team heeft plannen voor Poelkapelle. Het architectenbureau gaat er 46 huur- en koopwoningen optrekken. Bij de inplanting van woonproject Schiethoek is gestreefd naar een speels en kleinschalig geheel van woningen om een aangename woonstraat te creëren.

Het programma omvat de bouw van diverse types woningen, waaronder een beperkt aantal woningen voor mindervalide personen. De verschillende bouwblokken zijn gelegen rondom een groene zone. Het verkavelingsplan voorziet in kleine tuinen. Projekt-team heeft ook een grote open ruimte in haar plan uitgewerkt. “Op die manier kunnen de bewoners genieten van een kleine private buitenruimte maar hebben de kinderen toch voldoende buitenruimte om te kunnen ravotten”, klinkt het bij de architecten.

Projekt-team zocht voor dit ontwerp naar de juiste balans tussen privaat, semipubliek en publiek gebruik: “Het was ook belangrijk om de juiste sfeer te creëren in de woonwijk. Bij de inplanting is gestreefd naar een speels en kleinschalig geheel van de woningen met optimale bezonning. Het straatbeeld wordt op deze manier niet eentonig. Dit zorgt voor een aangename woonstraat met een eigen karakter.”

In de woningen wordt zo veel als mogelijk gebruik gemaakt van duurzame recycleerbare materialen. De compacte woningen worden opgetrokken met de bedoeling een luchtdichtheid van minstens 4 te bekomen. Het E-peil en K-peil zal worden behaald volgens de huidige normen.