Doorzoek volledige site
24 april 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Ledverlichting in nieuwe woonwijk Houthalen-Helchteren combineert esthetiek met efficiëntie

In het belang van een verantwoord energiebeheer en een verlangen om de ecologische voetafdruk te verminderen, heeft het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren besloten om over te schakelen op de ledtechnologie voor alle nieuwe verlichtingsprojecten. Schréder rustte alvast een nieuwe woonwijk uit met ledverlichting.

Om een perfecte zichtbaarheid van de verschillende gebruikers en de veiligheid van de kwetsbare weggebruikers te garanderen, moet de verlichting in een woonwijk voldoen aan fotometrische efficiëntie criteria. Het moet ook een meerwaarde brengen aan het stedelijk landschap bij dag als bij nacht. Schréder brengt met deze combinatie, Teceo velichtingsarmatuur met Thylia mast, de juiste oplossing voor de verlichting van deze nieuwe woonwijk.

 

Verschillende functies

De verantwoordelijken wensten voor deze nieuwe wijk, net buiten het centrum, een esthetische en efficiënte oplossing. In woonwijken mengen de kwetsbare weggebruikers, zoals voetgangers en fietsers, zich met de automobilisten. De functie van de verlichting is dus divers:

  • Een uitstekende zichtbaarheid van de weg en van de verschillende weggebruikers garanderen
  • De weggebruikers helpen in een vlotte oriëntatie
  • Sombere zones vermijden en een veiligheidsgevoel geven
  • Een sfeer in de woonwijk creëren om de interactie te bevorderen tussen de inwoners 

 

Sfeer en veiligheid

De hoge fotometrische prestaties, van dit 005-gecertifieerde Teceo verlichtingstoestel, zorgen voor de ideale oplossing om energie-efficiënte verlichting te realiseren. Het wit licht van de LED verbetert de zichtbaarheid, schept een aangename sfeer en zorgt voor een veiligheidsgevoel in de woonwijk eens de avond is aangebroken.

 

Design

Het modern design van de Teceo past perfect bij de hedendaagse architectuur van de gebouwen. De combinatie van de Teceo en Thylia mast heeft de vorm van een boom met bladeren. Deze organische vormgeving straalt rust uit tussen de woongelegenheden waar mensen kunnen ontsnappen aan het drukke stadscentrum.