Doorzoek volledige site
25 april 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Zeven nieuwe onderdelen vervolledigen assortiment Easyflex-ventilatiekanalen

Een correct werkend en stil ventilatiesysteem is gebaat bij een professionele totaalinstallatie met kwalitatieve onderdelen. Daarom voorziet Renson naast raamverluchtingen, ventilatie-unit, extractieroosters en dakdoorvoeren ook in eigen Easyflex-luchtkanalen. Met liefst 7 nieuwe onderdelen in het Easyflex-assortiment, is dit voortaan voor elke werf en voor elk ventilatiesysteem het plug&play systeem bij uitstek voor de installateur

De kunststof (polyethyleen) Easyflex-kanalen vallen op door hun platte vorm. Die zorgt niet alleen voor een optimale verdeling van de druklasten bij het inwerken in chape of beton, maar maakt vooral dat je die zelfs bij beperkte inbouwdieptes – de kanalen zijn amper 64 mm hoog – makkelijk kwijt kan in ondervloer, valse muren of plafonds. Het is de geribde buitenkant die bijdraagt aan de sterkte van de kanalen, en dat is handig meegenomen om beschadiging op de werf te voorkomen. De gladde binnenwand zorgt dan weer mee voor een lage drukval, en de antistatische en antibacteriële afwerking voorkomt ophoping van stof en bacteriehaarden.

 

Plug&play systeem met zeven nieuwe onderdelen

Bocht-, verloop- en koppelstukken, ventielaanlsuitingen, ronde stijgleidingen, snelsluitingen en overzetbeugels: naast de kanalen was er al een brede waaier aan onderdelen beschikbaar voor een complete installatie. Daar komen nu nog 7 nieuwe stukken bij om in alle omstandigheden nog makkelijker aan de slag te kunnen:

  1. Flexibel koppelstuk: een 350 mm lang flexibel luchtkanaal voor horizontale en verticale bochten tot 90°.
  2. Metalen overzetbeugel: kan zowel dienen als bevestigingsbeugel als snelkoppeling, terwijl de inbouwdiepte behouden blijft.
  3. Y-stuk: voor de overgang van 1 naar 2 plat ovalen luchtkanalen om 2 ruimtes – in combinatie met regelbare roosterbases voor de aparte afregeling van de debieten – te bereiken met 1 hoofdkanaal.
  4. Recht dubbel verloopstuk: om van 2 plat ovalen kanalen over te gaan naar een rond luchtkanaal (diameter 125mm) in ruimtes met een extractiedebiet van meer dan 50m³/h. Dit verloopstuk kan ook als overgang dienen tussen plat ovalen kanalen en ronde stijgleidingen.
  5. Verdeelbox recht 160mm: hierop kunnen rechtstreeks tot 6 plat ovalen leidingen aangesloten worden, in combinatie met een rechte hoofdaansluiting met diameter 160mm.
  6. Verdeelbox haaks 160mm: idem, maar met haakse hoofdaansluiting.
  7. Verdeelbox 8 aansluitingen: 2 toevoer- en 6 afvoerleidingen aangesloten op deze (centraal geplaatste) verdeelbox voorkomt dat je rechtstreeks op de hoofdleiding moet koppelen.

Een Flexibel dubbelwandig luchtkanalennet met deze leidingen en onderdelen staat garant voor hoge debieten aan lage luchtsnelheden, met een stil en efficiënt werkend ventilatiesysteem als resultaat. Easyflex was al compatibel met de C+ en E+ ventilatiesystemen van Renson en dankzij de nieuwe onderdelen is het assortiment nu ook compleet voor een vlotte en efficiënte installatie van het Renson D+ systeem.

GERELATEERDE DOSSIERS