Doorzoek volledige site
25 april 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Nieuwe MasterTop-vloersystemen garanderen geluiddemping tot - 20 dB

Nieuwe MasterTop-vloersystemen garanderen geluiddemping tot - 20 dB

Met de nieuwe reeks MasterTop 1327 lanceert BASF twee volledige naadloze geluiddempende vloersystemen die een aangenaam loopcomfort met een exclusieve design en met uitstekende geluiddempende eigenschappen combineren. Deze nieuwe reeks vult de BASF product portfolio van chemische oplossingen voor de bouwindustrie, gebundeld onder de merknaam Master Builders Solutions®, aan.

De nieuwe systemen MasterTop 1327 -16 dB en MasterTop -20 dB bieden heel wat voordelen op gebied van ruimte akoestiek, applicatie, design en duurzaamheid: dankzij de geluiddempende laag wordt de verticale geluidstransmissie zoals contactgeluid vermindert van 16 dB tot 20 dB, wat resulteert in een aangename leef- en werkomgeving. Deze innovatieve, geluiddempende laag wordt gegoten, evenals de andere componenten van MasterTop 1327. Het aanbrengen van de vloer is vereenvoudigd – vooral in ruimtes met complexe vormen. Bovendien maakt het gieten een maximale creatieve vrijheid en individuele vloerdesigns op gebied van ontwerp en kleuren mogelijk. Alle systemen van de nieuwe MasterTop 1327 serie dragen bij tot een optimale binnenluchtkwaliteit en beantwoorden aan de lage emissienormen volgens de AgBB standaard (Comité voor Gezondheisgerelateerde Evaluatie van Bouwproducten). Dankzij de buitengewone duurzaamheid en het makkelijk onderhoud zijn de levenscycluskosten laag.

 

State of the art

"Met de lancering van onze MasterTop 1327 serie versterken we verder onze productportfolio op het gebied van decoratieve vloersystemen met focus op enorm uitdagende esthetische vloeren. Natuurlijk is het onze bedoeling onze klanten state-of-the-art vloeren aan te bieden. Zo is bijvoorbeeld MasterTop 1327 -20 dB het eerste en enige naadloze vloersysteem in de markt die de geluidsimpact reduceert met 20 dB", zegt Luc Van Eldere, Hoofd Performance Flooring Europe bij BASF.

 

Loopcomfort

MasterTop 1327 naadloze vloersystemen zijn uitermate geschikt voor toepassing in gebouwen waar een aangename omgeving, een hoog loopcomfort en minimale geluidsniveau’s even belangrijk zijn: in hospitalen zijn stilte en welzijn voor de patiënt belangrijk om te herstellen; in het onderwijs is voor kinderen een rustige omgeving vereist om te kunnen leren; dit is ook van toepassing in kantoren waar de werknemers zich moeten kunnen concentreren; in hotels willen de gasten zich ontspannen in een feel good omgeving.

MasterTop 1327 -20 dB maakt eveneens deel uit van de duurzaamheidscampagne die BASF recent lanceerde: samen met Europese klanten presenteren de Master Builders Solutions experten projecten die aantonen hoe superieure chemie de klanten helpt zowel bij het verbeteren van de productiviteit als bij het verminderen van hun operationele kosten en ecologische voetafdruk.

GERELATEERDE DOSSIERS