Doorzoek volledige site
03 mei 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Een huis dat naar de zon kijkt met zo min mogelijk deuren

De familie Augustijns opteerde voor een heel open, moderne woning met zo weinig mogelijk afzonderlijke ruimtes en zo weinig mogelijk binnendeuren. De binnendeuren die dan gekozen werden, dienden zo onopvallend mogelijk in het interieur geïntegreerd worden. Daarop kwam men snel bij de deursystemen van Xinnix terecht. Architecten Ton en Gom Saldien leidden het project in goede banen.

Een witgelakte deur leidt van de inkomhal naar de nachthal en naar de dressing met ingebouwde kasten. De elegante deuren zonder deurstijl in de inkomhal zijn de systemen van Xinnix Door Systems uit Harelbeke. Het bedrijf haalt zijn eigenheid niet alleen uit zijn tijdloze ontwerpen, maar ook uit 0de constructie elementen die ervoor zorgen dat deuren niet langer een noodzakelijk kwaad zijn in en woning, maar een elegante toevoeging die volledig kan worden geïntegreerd in de stijl van het huis.

 

Onzichtbaar weggewerkt

Chris Vermeulen: “Wij zijn gespecialiseerd in zowel draaideuren als schuifdeuren, die kunnen worden ingewerkt in de wand en afgewerkte met HPL, fineer, glas, faience en noem maar op. In deze woning wilde de bouwheer zo weinig mogelijk deuren, dus was het zaak om de deuren die er wél kwamen zo goed mogelijk in het geheel op te nemen. Daarvoor is nu eens gekozen voor schuifdeuren, dan voor draaideuren. Maar allemaal zijn ze nagenoeg onzichtbaar weggewerkt in het interieur.”

GERELATEERDE DOSSIERS