Doorzoek volledige site
04 mei 2017 | LIESBETH VERHULST

Vasco ontwerpt toegankelijke designradiatoren voor jong publiek

De vierkante buizen van de Vertiline VC geven de radiator een strakke look.
De met elkaar verbonden D-profiel-collectoren van de Bathline BK creëren een strak ruimtelijk kader.
De lijn Bathline biedt strakke en tijdloze radiatoren voor de badkamer.

Met zijn nieuwe Comfort Collection maakt Vasco designradiatoren toegankelijk voor een breed publiek, zonder in te boeten op kwaliteit.

Voor het ontwerp van de nieuwe collectie designradiatoren haalde Vasco inspiratie bij zijn meest toonaangevende ontwerpen. “Design en technologische innovatie staan bij al onze producten centraal,” zegt Johan Jame, product manager bij Vasco Group. “Dat is ook bij de Comfort Collection het geval. We hebben enkele toonaangevende modellen slim bijgestuurd en aantrekkelijk geprijsd.”

Dat resulteerde in twee lijnen: Bathline en Vertiline. “Tot de Bathline-collectie behoren drie radiatoren die specifiek voor de badkamer ontworpen zijn”, zegt Jame. “Onder Vertiline rekenen we twee verticale radiatoren met elk een verschillende vierkante buis. Deze kunnen zowel voor de badkamer als voor andere ruimtes zoals de woonkamer of keuken dienen.”Optimale warmte-afgifte

De Comfort Collection biedt de keuze tussen twee kleuren: RAL 9016 en M301. Johan Jame: “Ook bij deze collectie is een hoge warmteafgifte gegarandeerd. De radiatoren kunnen bovendien perfect aangesloten worden op lagetemperatuursystemen op basis van een gaswandketel of warmtepomp. Warmtepompen associeert men doorgaans met watertemperaturen rond 35° C. Toch zijn er ook warmtepompen op de markt met het energielabel A++ die 55° C halen. Dit resulteert in een meer dan behoorlijke warmteafgifte. Onze radiatoren halen dus ook bij warmtepompen een optimaal rendement.”

 

Horizontale en verticale radiatoren

Tot de lijnen Bathline en Vertiline behoren verschillende types radiatoren. “De Vasco designers zijn daarbij steevast vertrokken van de perfecte badkamerradiator: een hoge warmteafgifte, gebruiksvriendelijk comfort en een opvallende look”, zegt Jame.

Bij de Bathline BC zorgen de uitgesproken vierkante buizen voor een krachtige look voor een strakke, minimalistische badkamer. De buizen van de Bathline BA zijn rechthoekig. “Bijzonder aan dit model is dat zowel de horizontale als de verticale buizen in één vlak liggen, waardoor de radiator een strak karakter krijgt en een zekere rust en ritmiek uitstraalt”, zegt Jame. “De buizen van deze radiator hebben we verder uit elkaar geplaatst zodat op elke hoogte een handdoek kan gehangen worden.”
Het derde model in de Bathline lijn is de BK-radiator met ronde buizen. “Door de D-profiel-collectoren aan de boven- en onderzijde met elkaar te verbinden, creëren we een strak ruimtelijk kader”, aldus Jame.  

Tot de Vertiline Collectie behoren twee types verticale radiatoren. De Vertiline VC vormt één familie met de Bathline BC, omwille van de vierkante buizen die het geheel een strakke look geven. “Bij de Vertiline CA zijn de vierkante buizen groter en dichter bij elkaar geplaatst, waardoor opnieuw een totaal andere look wordt gecreëerd”, zegt Jame. “Op deze verticale radiator kan een handdoekbeugel gemonteerd worden.”

Voor een eenvoudige aansluiting heeft Vasco Group één ventielset voorzien dat voor alle radiatoren uit de Comfort Collection kan dienen. Jame: “We hebben sterk ingezet op middenaansluiting, dat is nu het meest gangbaar bij nieuwbouw. De ventielen zijn ook budgetvriendelijk.”


Kwaliteit voorop

De opties in kleuren en afmetingen zijn minder talrijk dan bij het high-end gamma van Vasco. Toch boet de Comfort Collection allerminst in op kwaliteit. “Deze radiatoren zijn budgetvriendelijker maar net zo kwalitatief hoogstaand,” benadrukt Jame. “Goedkopere radiatoren gaan bijvoorbeeld doorgaans sneller roesten. Dat is niet het geval bij de Comfort Collection van Vasco. Deze radiatoren zijn met dezelfde KTL-grondlaag beschermd tegen roest als alle andere radiatoren in ons gamma. Ook schoonheid blijft altijd centraal staan. Met de Comfort Collection hebben we mooie producten op de markt gebracht met een designuitstraling, maar toch budgetvriendelijk.”

 

Dit artikel verscheen eerder al in Installatie & Bouw.

GERELATEERDE DOSSIERS