Doorzoek volledige site
09 mei 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Knauf zet in op akoestisch comfort met de SoundProtection Systems

Wist u dat een wandsysteem van 10 cm de akoestische waarde van een muur van 34 cm kan evenaren? Knauf heeft een mooi staaltje van hoogtechnologisch vernuft op het gebied van akoestisch comfort ontwikkeld. De SoundProtection Systems (wandsystemen) halen met gemak een geluidsvermindering van meer dan 70 dB: een aanzienlijke troef voor de bouw van scholen en bouwwerkzaamheden in de gezondheidssector.

Er worden nog altijd heel wat zware en grote constructies gebruikt voor akoestische isolatie. Maar vandaag is het mogelijk om dezelfde akoestische resultaten te behalen met een licht wandsysteem. Je kunt dit soort systemen gemakkelijk (de)monteren, ze nemen minder plaats in beslag en hun droogtijd is een stuk korter.

 

Massa-schild-massa-principe

De uitstekende prestaties van de SoundProtection Systems zijn te danken aan het massa-schild-massa-principe. Twee (of meer) gipsplaten aan de buitenkant vormen de massa. Daartussen bevindt zich het schild die de twee verbindt (door middel van profielen, minerale wol of een holle ruimte). Zo wordt de overdracht van geluidstrillingen aanzienlijk verminderd. Ook het formaat is een troef: de Magnum Plus of MW verticale profielen kunnen tot 100 mm breed zijn. Op die manier kunt u met één profiel wandsystemen met meerdere lagen plaatsen.

 

Drie complete wandsystemen

Het SoundProtection Systems-gamma is een gesloten systeem waarbij alle onderdelen (gipsplaten, metalen profielen en minerale wol) zich perfect aan elkaar aanpassen. Je kunt kiezen uit drie complete wandsystemen: Soundshield, Diamond Board en Silent Board. Aangezien het over een volledig geïntegreerd systeem gaat, biedt Knauf een garantie op het geheel.  

De SoundProtection Systems-oplossingen bieden bovendien een hoge resistentie tegen vuur en schokken. Daardoor zijn deze wandsystemen ideaal voor alle openbare locaties. Knauf trekt ook hier de ecologische kaart en reduceert de impact op het milieu door de glaswol op een duurzame manier te fabriceren en het productie- en werfafval te hergebruiken in de productie van gipsplaten.