Doorzoek volledige site
09 mei 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Design your Senses prikkelt de zintuigen

Design Your Senses is het nieuwste concept van CWS waarin beleving centraal staat. Met Design Your Senses worden de zintuigen positief geprikkeld met behulp van kleuren, geuren, beelden (in fotomateriaal, afbeeldingen en licht) en door gebruik van geluid. Deze positieve prikkelingen zorgen voor een prettige omgeving. Dat draagt bij aan meer gemotiveerde en vitale medewerkers, cliënten, gasten of bezoekers. De belevingskwaliteit stijgt zienderogen. Cultuurbinding en een beter imago is het resultaat; thema’s die hoog op de agenda staan bij bedrijven en overheden.

Het idee achter “Design Your Senses”, ontwikkeld door CWS in samenwerking met Boloo, is ontstaan vanuit de trend waarin de beleving en klantreis centraal wordt gesteld. Een positieve ervaring brengt je even tot rust en zorgt juist voor extra vitaliteit. Een omgeving die hiertoe is ingericht, draagt bij aan de positieve ervaring.

CWS en Boloo spelen in op deze behoefte in de markt met Design Your Senses en verrast de gebruiker met een ultiem belevingsmoment. Het geeft een frisse nieuwe look aan de sanitaire ruimtes door te spelen met wanden, deuren, plafonds en windowframes. Ook bij het overwegen om uw toiletruimte of een andere ruimte te renoveren, is dit een goede en goedkopere oplossing. Ook bij nieuwbouw is het aantrekkelijker om de toiletruimte meteen in te richten met een belevingsconcept. CWS en Boloo zijn beide bedrijven met jarenlange ervaring in het vakgebied van “High End” sanitaire oplossingen. We zijn beide gefocust op continu innoveren om concepten te bieden die u onderscheidend vermogen opleveren.

 

Creatief concept

Een eigen productiefaciliteit en grafische vormgevers ontwerpen een creatief concept voor u, waarbij de optimale totaalbeleving het uitgangspunt is. Met behulp van een uitgebreide database met foto’s of uw eigen input (high resolution foto’s) is per project de gewenste sfeer te creëren. Met een eigen designstudio, productiehal, projectmanagers en eigen monteurs zijn we zeer flexibel en kunnen we inspelen op nagenoeg elke klantbehoefte.

 

Kwaliteit van technieken en materialen

Door de kwaliteit in materialen en technieken heeft de applicatie een lange levensduur. CWS geeft jaar garantie op kleurechtheid, hechting, maatvastheid en slijtage (molest uitgezonderd). De print wordt in de kern van de folie gedrukt en is voorzien van een kras- en vuilbestendig laminaat. Het folie is waterbestendig en uitermate geschikt voor natte en openbare ruimtes. Naast vocht heeft het ook een hoge weerstand tegen UV-straling en chemische producten. Uiteraard kan er met een scherp voorwerp wel schade worden toegebracht aan de prints, het voordeel is wel dat in een handomdraai een nieuwe afbeelding over de wand of deur aangebracht kan worden. Folie wordt dan ook steeds vaker gebruikt in toiletruimtes.

 

Groen productieproces

In de productiefaciliteit wordt alleen groene stroom gebruikt en worden nuttige nieuwe producten gemaakt van het restmateriaal. Wij sturen actief op aan afvalreductie en –scheiding.

De druktechniek en de materialen zijn de meest milieuvriendelijke die momenteel in de markt verkrijgbaar zijn. Design Your Senses doet op duurzaamheidsgebied ook geen concessies aan kwaliteit en werkt enkel met materialen voorzien van een REACH certificaat. Oplosmiddelen komen er niet bij aan te pas.

 

Geen ingrijpende verbouwing noodzakelijk

Het renoveren van een toiletruimte is vaak een flinke ingreep. Dit is echter niet noodzakelijk. Ook met een minimale ingreep behaal je maximaal resultaat.  Er hoeft niet gesloopt te worden, geen hak- en breekwerk, geen stof dat vrijkomt. De bestaande wandstructuur (in de toiletruimte, op de gang, etc.) blijft intact. Bij aanwezigheid van een vlakke wand wordt de gekozen fotoapplicatie daar direct overheen geplakt. Bij tegelwanden met voegen wordt eerst een voorzetwand van 6 mm geplaatst, waarop de fotoapplicatie wordt aangebracht.

 

Kosten- en tijdbesparend concept

De eenmalige investering valt lager uit omdat er geen grote bouwkundige aanpassingen noodzakelijk zijn. De kosten voor Design Your Senses zijn  in vergelijking met een volledige renovatie van oude wanden, deuren etc. gemiddeld 50% goedkoper. Door de eigen productiefaciliteit kan CWS snel schakelen.