Doorzoek volledige site
10 mei 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Advantix Vario wandafvoer kan voor bestaande wand geplaatst worden

Extreem smal, bekroond design en traploos inkortbaar: daarmee weet de douchegoot "Advantix Vario" van Viega al sinds de marktintroductie te overtuigen. Met een nieuw model brengt Viega nu alle voordelen ook in de wand. Met de "Advantix Vario wandafvoer" stroomt het water over de volledige breedte van de douche weg. Met een inbouwdiepte van slechts 25 mm kan de nieuwe afvoer zelfs voor een bestaande massieve muur worden geplaatst. Daarmee is hij ook ideaal voor kleine badkamers. 

Tegels tot aan de wand; een afvoer die netjes in de wand verdwijnt: in ingebouwde toestand is van de complete "Advantix Vario wandafvoer" inclusief sifon nog maar net een 20 mm hoge afvoerspleet te zien. Met een insteekrooster kan deze optisch zelfs nog worden gereduceerd. Met keuze uit vier uitvoeringen, roestvrij staal mat, hoogglans, zwart of wit, is het insteekrooster voor elke badkamerinrichting een sterke designoplossing.

 

Pleisterlaag of hardschuimplaat voldoende

Voor het basislichaam van de douchegoot van hoog belastbaar kunststof is een inbouwdiepte van 25 mm vereist. De "Advantix Vario wandafvoer" kan dus zowel in een voorwand worden ingebouwd als voor een massief gemetselde muur worden geplaatst: vaak is alleen al een pleisterlaag van overeenkomstige dikte of een XPS-hardschuimplaat voldoende voor de inbouw. Zo is kap- en slijpwerk overbodig en worden de voorschriften voor metselwerk niet overtreden.