Doorzoek volledige site
18 mei 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Daikin lanceert Altherma 3 met Bluevolution-technologie

De volgende generatie binnen het gamma Daikin Altherma combineert de Bluevolution-technologie met de Daikin bediening vanop afstand om huiseigenaren een superieur comfort te geven aan een betaalbare prijs.

De Daikin Altherma 3, die ruimtes verwarmt en sanitair warm water produceert, is vanaf nu verkrijgbaar in modellen van 4, 6 of 8kW in verschillende maten.
Het nieuwe systeem levert temperaturen tot 65°C en is geschikt voor zowel vloerverwarming als radiatoren. Het systeem heeft nog steeds zijn kenmerkende vorstbescherming tot -25°C, waardoor het zelfs tijdens de koudste dagen betrouwbaar is.

Daikin Altherma is ontwikkeld voor de Europese markt en groeide uit tot één van de meest toonaangevende warmtepompen. Dat komt doordat het merk als één van de eerste hernieuwbare energiebronnen integreert en rekening houdt met een rendementsverhoging en betaalbaar comfort voor de huiseigenaren. Het Daikin European Development Center, dat voortdurend aan onderzoek en ontwikkeling doet, onderzocht en ontwikkelde  verschillende hoogtechnologische innovaties, die afgestemd zijn op de klimaatbehoeftes en seizoensschommelingen van Europa.

 

Beter seizoensrendement

Het verbeterde rendement van Daikin Altherma 3 levert hoogwaardige prestaties en lage werkingskosten. Deze nieuwste toevoeging aan het warmtepompassortiment van Daikin heeft de classificatie A+++ (inclusief de controller) en haalt een verwarmingsrendement van 5,4 COP en een warmwaterscore van 3,3 COP.

Het systeem maakt gebruik van het milieuvriendelijke R-32-koelmiddel, kan grote volumes water tot 230 liter verwarmen en opslaan en heeft een laag warmhoudverlies van 25W. Het ontwerp is gebaseerd op het ECH2O-verswaterprincipe, wat door de groep  wordt nageleefd om de rekeningen en het risico op infecties te verlagen.

“We hebben vele jaren ervaring met lucht/water warmtepompen en hebben nu al meer dan 350.000 units in heel Europa geïnstalleerd. We blijven dan ook streven naar optimale bedrijfsprestaties van onze Daikin Altherma-producten. Dat doen we door ons bij elke ontwikkeling van een nieuw product te focussen op een minimaal vereist vermogen, wat resulteert in lagere werkingskosten.”, zegt Bart Aspeslagh, adjunct-directeur van Daikin Europe.

 

Eenvoudig te installeren

De Daikin Altherma 3 is gebruiksvriendelijk, zowel voor de installateur als voor de gebruiker. De warmtepomp is bij levering gebruiksklaar, getest en gevuld met koelmiddel. Zo gaat de installatie sneller en blijven onderbrekingen tot een minimum beperkt. De configuratie is eenvoudig met de downloadbare configuratiewizard (vanaf 2018 ook online beschikbaar via de Daikin Cloudservice). Door de volledig geïntegreerde unit kan al het onderhoud aan de voorkant kan gebeuren door er het paneel te verwijderen. Alle leidingen zijn vanaf de bovenkant van de unit bereikbaar.

 

Slimme bediening van de verwarming

Het gecombineerde effect van de weersafhankelijke instellingen en invertercompressoren van Daikin Altherma maximaliseert het rendement van de nieuwe Daikin Altherma 3 bij elke buitentemperatuur, waardoor de kamertemperatuur altijd stabiel is. Het systeem heeft negen voorgeprogrammeerde instellingen, die ter plaatse kunnen worden aangepast. Via de Daikin Online Controller kunnen de instellingen vanop afstand worden aangepast, zodat het comfort in huis op de individuele voorkeuren van elke gebruiker kan worden afgestemd terwijl het energierendement hoger ligt. Het Daikin Altherma 3-systeem kan volledig geïntegreerd worden met andere domoticasystemen, bv. IFTTT en apps om het rendement en comfort te maximaliseren.