Doorzoek volledige site
23 mei 2017

Crowdfunding voor KEMPENATLAS: draag je steentje bij

Illustratie | Filip Dujardin

AR-TUR roept de hulp in van Kempenaars en Kempenfans. Een crowdfundingsactie voor de KEMPENATLAS moet het laatste deel van het benodigde budget bijeenbrengen. De KEMPENATLAS is een boek én tentoonstelling. De Vlaamse Overheid en de Provincie Antwerpen schaarden zich al achter het project, maar om ook de tentoonstelling volledig te kunnen realiseren, ontbreekt nog 10.000 euro. In de eerste 6 dagen van de crowdfundingsactie is inmiddels 26% van het streefbedrag bijeengebracht.

De campagne

Het boek is gefinancierd met steun van de Vlaamse Overheid en de Provincie Antwerpen. Evelien Pieters, zakelijk leider van AR-TUR: “We maken ook een tentoonstelling om de verzamelde kennis, ideeën en verhalen aan iedereen te kunnen tonen. Deze moet mobiel zijn zodat we ermee door de regio kunnen reizen. Maar om dit te bouwen, komen we nog 10.000 euro tekort.” 

Tot 30 juni 2017 kan iedereen een bijdrage doen in ruil voor een tegenprestatie. Zoals een boek tegen gereduceerd tarief, een VIP-rondleiding of een exclusieve fotoprint van Filip Dujardin.

 

De Kempen in kaart

Edith Wouters, artistiek coördinator van AR-TUR: “De schrale gronden hier in de regio blijken al eeuwen een rijke voedingsbodem voor vernieuwende ideeën en projecten. Of het nu gaat om bodemverbetering, landbouw, industrie, zorg of woonomgevingen. Al die ideeën en projecten in de Antwerpse Kempen verzamelen we en zetten we – letterlijk – op de kaart in de KEMPENATLAS. Ze bieden inspiratie voor de toekomst van de regio.”

 

Het boek

De atlas bestaat uit drie delen. Een deel met speciaal gemaakte kaarten rond 12 thema’s als bodem, energie, landbouw en wonen. Teksten geschreven door dé experten op de thema’s geven verdere uitleg. In het tweede deel beschrijft Leen Huet twintig plekken in de regio, aangevuld met historische foto's. Een reeks beelden van de architectuurfotograaf Filip Dujardin maakt het boek compleet.

 

De tentoonstelling

Van 15 september tot en met 19 november 2017 zal de tentoonstelling te zien zijn in de Warande. Hier kan de bezoeker de speciaal gemaakte kaarten bekijken op groot formaat. In het ‘kaartenmakersatelier’ kan ieder zijn eigen visie delen. Kunstenaars Karl Philips, Chloé Dierckx, Sofie Van der Linden en Filip Dujardin ontdekken al wandelend de Kempen. Hun werk toont verborgen zaken zoals vergeten handelsroutes en persoonlijke geschiedenissen.

 

De partners

AR-TUR maakt de KEMPENATLAS samen met onder meer Maarten Van Acker van de Universiteit Antwerpen, de Warande, Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete, Uitgeverij Public Space, MUST stedenbouw, de erfgoedcellen Noorderkempen, K.ERF en Kempens Karakter, en meer dan dertig lokale en academische kenners.

Verdere informatie over de crowdfunding: www.ulule.com/kempenatlas
en over de KEMPENATLAS: www.ar-tur.be/kempenatlas