Doorzoek volledige site
24 mei 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Stertekt biedt als enige fabrikant Cradle to Cradle houtwolcement aan

Stertekt biedt, onder de merknaam Troldtekt, als enige fabrikant een merk houtwolcement aan dat een Cradle to Cradle certificering heeft behaald. De certificering (zilver) heeft betrekking op het volledige Troldtekt productassortiment van akoestische platen, in de kleuren naturel crème en naturel grijs, alsook platen gespoten in de standaardkleuren.

Voor Troldtekt platen wordt er  gebruik gemaakt van natuurlijke materialen: hout en cement. Het hout is afkomstig uit Deense bossen, waar er  meer bomen aangeplant dan gekapt worden. Dit verantwoord bosbeheer is terug te zien in het FSC en/of PEFC certificaat. Ook de grondstoffen voor het gebruikte cement worden gewonnen in Denemarken, met minimale impact op het milieu.

 

Compost

De certificering werd onder andere behaald doordat Troldtekt panelen geen schadelijke stoffen bevatten en daardoor als compost teruggegeven kunnen worden aan de natuur. Daardoor zorgen de platen voor een gezond en veilig binnenklimaat.

Het Cradle to Cradle principe is gebaseerd op drie pijlers:

  • Afval is gelijk aan voedsel: alles is een bron voor iets nieuws
  • Gebruik van zonne-energie: tijdens de productie wordt gebruik gemaakt van natuurlijke energie
  • Diversiteit aanmoedigen: diversiteit is waardevol

Om aan deze eisen te voldoen werd het volledige productieproces onder de loep genomen, om te verzekeren dat het product gedurende de hele levenscyclus milieuneutraal is. In de fabriek wordt geen afvalwater geloosd en wordt 95% van de energie, gebruikt om de droogoven te verwarmen, gehaald uit de verbranding van houtafval uit de productie.