Doorzoek volledige site
31 mei 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Knauf Insulation pakt uit met nieuwe generatie minerale wol MW 35

Met MW 35 brengt Knauf Insulation een innovatieve isolatie-oplossing voor binnen-toepassingen zoals plafonds, scheidings- en voorzetwanden op de markt. Naast zijn duurzame samenstelling is de MW 35 vooral bedacht vanuit de verwerker en de handelaar: eenvoudig en comfortabel te verwerken, licht in gewicht en compact verpakt.

MW 35 ((λD) = 0,035 W/(m.K)) is vervaardigd uit hoogwaardige minerale vezels die specifiek zijn geselecteerd op hun kracht, flexibiliteit en lichte gewicht. MW 35 kan worden gebruikt voor projecten in nieuwbouw, renovatie en transformatie en heeft een goede drukweerstand en klemkracht door sterke vezels.

 

Troeven

MW 35 van 1200 x 600 mm wordt aangebracht tussen metalen staanderprofielen en houten stijlen of balken. Het materiaal is verkrijgbaar in diverse diktes en is eenvoudig te snijden met isolatiemes of de Knauf Tigerblade, met weinig snijverlies door de ideale afmetingen.

Dankzij de ECOSE-Technology is de wol voelbaar zachter, geurloos en stofarm, irriteert niet aan handen en huid. De compacte en handige verpakking - met tot 20% minder verpakkingsafval - zorgt voor minder gesleur en is tot 45% lichter dan Knauf Insulation rotswolmaterialen. Bovendien is het risico op transportschade lager, dankzij de robuuste verpakking en solide minerale isolatievezels.

 

Duurzaamheid

Knauf MW 35 is gemaakt van 80% gerecycleerd materiaal en geproduceerd met ECOSE-technology, die uitstekend scoort in duurzaamheidsinstrumenten zoals BREEAM en LEED.

ECOSE-Technology is gebaseerd op een formaldehyde-vrij bindmiddel voor de productie van minerale wol. Tijdens de productie van het ECOSE- bindmiddel is 70% minder energie nodig dan bij de totstandkoming van traditionele bindmiddelen. Het Eurofins Gold-certificaat geeft aan dat alle isolatiematerialen met ECOSE-Technology voldoen aan de hoogst mogelijke normen voor binnenluchtkwaliteit.

GERELATEERDE DOSSIERS