Doorzoek volledige site
31 mei 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Viega stelt innovaties in voorwandtechniek voor

De inworpschacht voor reinigingstabletten van Viega is een slimme en elegante oplossing waarbij elke spoelbeurt zorgt voor frisheid en hygiëne. De inworpschacht zit verborgen achter de bedieningsplaten van de lijn Visign for Style 10. Eenvoudig de plaat wegtrekken en neerklappen volstaat om het reinigingstablet te plaatsen. De nieuwe inworpschacht kan ook besteld worden als afzonderlijke montagekit voor bestaande Viega inbouwreservoirs met een bouwhoogte van 1.130 mm en 980 mm.

Vroeger werden reinigingstabletten of toiletblokjes aan de toiletpot bevestigd. Dit is vaak niet de meest aantrekkelijke oplossing, maar ook niet zo hygiënisch vanwege bacteriëngroei. De WC-inworpschacht van Viega is echter discreet achter de bedieningsplaat gemonteerd. Het speciale, magnetische inbouwframe kan snel en veilig geopend worden om een toiletblokje te installeren. Via de inworpschacht komt het reinigingstablet in een speciale korf onder de waterspiegel terecht. Daar doseert het blokje voortdurend werkzame stoffen in het water, zodat de toiletpot bij elke spoelbeurt gereinigd wordt en aangenaam fris ruikt.

De WC-inworpschacht kan als aparte set besteld worden voor bijna alle Viega inbouwreservoirs (behalve met lage bouwhoogte) en kan in combinatie met de bedieningsplaten van Visign for Style 10 gebruikt worden. Hij kan uitgerust worden met alle standaard, chloorvrije reinigingstabletten en is in het bijzonder geschikt voor spoelrandloze toiletpotten.

 

Eenvoudige inbouw met montageset

De inworpschacht wordt in een handomdraai geïnstalleerd met de montageset die bestaat uit een magnetisch inbouwframe, een inworpschacht met korf en bevestigingsbouten. Voorts is het inbouwframe voorzien van twee magneten voor een comfortabele bediening door de gebruiker. Het volstaat om de bedieningsplaat naar voren toe weg te trekken en weg te klappen. De bedieningsplaat hoeft niet neergelegd te worden tijdens het plaatsen van het reinigingstablet. Deze wordt vastgehouden door twee steunen, daarna gemakkelijk weer omhooggeklapt en tot slot door beide magneten automatisch weer in de correcte positie gebracht.

De magneetkracht is zodanig ontworpen dat het systeem gemakkelijk te gebruiken is door volwassenen, maar om veiligheidsredenen niet door kinderen.

GERELATEERDE DOSSIERS