Doorzoek volledige site
09 juni 2017

AGC Glass Building valt opnieuw in de prijzen

Illustratie | AGC
Illustratie | AGC
Illustratie | AGC

Het Europese hoofdkantoor van AGC in Louvain-la-Neuve is bekroond met de Belgische Energie- en Milieuprijs 2017 in de categorie ‘Sustainable building award’. Het is niet de eerste keer dat de thuisbasis van AGC Glass Europe een prestigieuze prijs in de wacht sleept.

Het nieuwe Europese hoofdkantoor van AGC werd in 2013 opgeleverd. Dat het kantoor zijn tijd ver vooruit was wat betreft duurzaamheid en innovatie, mag blijken uit de vele nominaties die het project op zijn conto mag schrijven.

Naast een nominatie voor de Staalbouw-wedstrijd 2014 (categorie A niet-residentiële gebouwen) en de Mies van der Rohe-award, won AGC Glass Europe de prestigieuze prijs ‘Foreign building of the year 2015’ tijdens de Praagse architectuurweek. 

Op donderdag 8 juni ontving het projectteam de Belgische Energie- en Milieuprijs 2017 in de categorie ‘Sustainable building award’. Deze prijs erkent de inspanningen van eigenaars, architecten en aannemers om privéwoningen, kantoren en commerciële gebouwen duurzamer te maken. De prijs beloont vernieuwende ontwerpelementen en materialen die de impact van het bouwen en het gebruik van gebouwen verminderen.