Doorzoek volledige site
12 juni 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Bezoek eens een bijen- en vlinderdak

ZinCo, actief in de ontwikkeling van complete systeemopbouwen voor Groendaken en wereldwijd actief, promoot al meerdere jaren het  “Bijen en Vlindergroendak” en nodigt u uit om een kijkje te gaan nemen in Genk.

Dit type extensieve groendak met een speciaal substraat en een specifieke beplanting wint aan populariteit in steden en bij particulieren. Mensen worden meer en meer bewust van de bedreiging door bijensterfte en willen graag een handje toesteken om deze onmisbare insecten te helpen overleven. Zo ook mevrouw Gilberte Claes van Galleriet in Genk.  Na de renovatie van een aantal platte daken besliste ze om een “Bijen en Vlindergroendak” met bijhorend bijenhotel aan te leggen. 

 

Urban Farming

Ook een “Urban Farming” groendak werd voorzien (met onder andere kruiden zoals thijm, marjolein, zuring en lavendel maar ook tomaten, sla en bosaardbeien).

Deze groendaken staan volop in bloei – het ideale moment om een bezoekje te brengen. Mevrouw Claes zal graag meer info verstrekken in verband met onderhoud, type beplantingen enz.

Voor een bezoek aan deze groendaken kunt u contact opnemen met Eric Waterlot, Account Manager Belux: ewaterlot@zinco.be of 0032 473 575 324

GERELATEERDE DOSSIERS