Doorzoek volledige site
12 juni 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Façabrick voor gevelrenovatie met geïntegreerde isolatie

Winterberger stelt Façabrick voor, een doordachte combinatie van een isolatieplaat voorzien van een wapeningsnet en mortellaag, afgewerkt met steenstrips, verzekert een snelle plaatsing en een duurzaam resultaat.

Met Façabrick krijgt de gevel een efficiënte energiekuur. Het isolatiepaneel wordt verlijmd en daarna mechanisch bevestigd. Na het dichten van de naden kunnen de steenstrippen meteen aangebracht worden. Het isolatiepaneel uit geëxpandeerd polystyreenschuim is reeds voorzien van een mortellaag met ingewerkt wapeningsnet. Dit verzekert een betere hechting van de steenstrippen en een snelle verwerking. Verder biedt Façabrick ook nog een uitstekende waterdichtheid.

 

Façabrick tool  

Het instrument bij uitstek om uw gevelrenovatie eenvoudiger te maken. Via de Façabrick calculator kan u namelijk in enkele eenvoudige stappen bepalen welke en hoeveel materialen u zal nodig hebben om uw project te renoveren met Façabrick of een offerte aanvragen bij één van de Façabrick verdelers.

 

Een duurzame en esthetische facelift

Nagenoeg alle Terca en Desimpel gevelstenen (zowel handvorm als strengpers) zijn verkrijgbaar als steenstrips, met behoud van hun voordelen: stootvast, duurzaam en esthetisch. Desgewenst kan men diverse patronen en een levendige structuur aanbrengen. Wie een strakke vormgeving verkiest, opteert voor de gelijmde look. Het resultaat valt hoe dan ook niet te onderscheiden van een klassieke baksteengevel.

 

De doorslaggevende voordelen van Façabrick

  • De steenstrips bezitten alle kwaliteiten en eigenschappen van volle gevelstenen.  Ze zijn onderhoudsvriendelijk en hebben een lange levensduur.
  • Een gevelbekleding met grote stootvastheid
  • Funderingswerken niet vereist
  • Ideale oplossing bij beperkte beschikbare ruimte
  • Geplaatst door opgeleide aannemers = gegarandeerde kwaliteit van het geplaatste systeem Waterondoorlatend door dubbele waterbarrière en geïntegreerd wapeningsnet