Doorzoek volledige site
20 juni 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Dri-Design biedt grote ontwerpvrijheid en optimale systeemintegratie

Voor gebouwen met een complex ontwerp, waarbij esthetiek belangrijk is of waar een geventileerde façade gewenst is, biedt Dri-Design als gevelbekledingssysteem een snelle bouwmethode met uitstekende technische prestaties. Deze unieke metalen cassettes bieden oneindig veel mogelijkheden in vorm, afwerking, kleur en textuur. Zo zijn de cassettes verkrijgbaar met hoogwaardige duurzame polyester poedercoating of in geanodiseerd aluminium, roestvrij staal, zink of koper.

Dri-Design kan worden gemonteerd op een QuadCore Karrier paneel dat is voorzien van de QuadCore Technology isolatiekern, waarop Kingspan tot veertig jaar thermische en structurele garantie biedt, of op een bestaande achterconstructie.

 

Dri-Design Flat

Dri-Design Flat is twee keer sneller te installeren dan de meeste vergelijkbare systemen en kan direct aan de constructie worden bevestigd of met een geventileerde spouw ertussen. Tijdens de montage is er bij de verbindingen tussen de cassettes geen afdichtingsmiddel als kit of butyl tape meer in de naad noodzakelijk wat betekent dat er geen vuile strepen ontstaan of andersoortig onderhoud uit voortkomt.

 

Dri-Design Tapered

De cassettes uit de Tapered serie kunnen in elke hoek en in elke richting worden gedraaid waarbij gevarieerd kan worden met verschillende diepten en schuinten. Deze ontwerpvrijheid voor elke cassette afzonderlijk biedt ongelimiteerde mogelijkheden om een unieke dynamische oppervlakte te creëren voor bijna elke façade zonder dat daarvoor een complexe onderconstructie dient te worden aangebracht.

 

Dri-Design Shadow

De cassettes uit de Shadow serie maken het mogelijk om diepte toe te voegen aan elk architectonisch ontwerp. Afzonderlijke panelen kunnen worden uitgebreid met variërende diepten om zo textuur te creëren of een dynamische variatie in patronen, zonder dat daarvoor een complexe onderconstructie dient te worden aangebracht.

 

Dri-Design Perforated

Dri-Design cassettes met ‘Perforated Imaging’ worden geproduceerd met behulp van een geavanceerde computertechnologie waarbij complexe beeltenissen kunnen worden gecreëerd door gebruik te maken van perforaties. Door te variëren in afmeting, locatie en diepte van de perforaties worden lichte, donkere en schaduwrijke delen gecreëerd waarmee een afbeelding wordt gevormd. Deze perforaties zorgen er ook meteen voor dat de cassette wordt voorzien van benodigde luchtstroom en/of schaduw voor de gebouwstructuur. Aangezien de beeltenissen uit digitale beelden worden gecreëerd, zijn de mogelijkheden eindeloos.