Doorzoek volledige site
21 februari 2011 | NJ

Grohe stelt ‘Blue’ en ‘Euphoria Cosmopolitan Stick’ tentoon op Batibouw

Grohe is klaar voor Batibouw. De komende dagen laten ze u op de bouwbeurs kennismaken met een greep uit hun ruim gamma van producten. Wij stellen alvast twee producten voor waaruit hun milieubewuste aanpak blijkt.

Grohe is klaar voor Batibouw. De komende dagen laten ze u op de bouwbeurs kennismaken met een greep uit hun ruim gamma van producten. Wij stellen alvast twee producten voor waaruit hun milieubewuste aanpak blijkt.

Blue

Grohe tracht met Blue het drinken van kraantjeswater te stimuleren. De ‘vreemde’ smaak van kraantjeswater kan voortaan niet meer gebruikt worden als excuus want met Grohe Blue is het mogelijk gefilterd drinkwater uit een keukenkraan met een eigentijds design te tappen. Naast het milieubewuste aspect van het drinken van kraantjeswater heeft het een bijkomend voordeel wat betreft comfort; geen gesleep meer met flessen uit de supermarkt.


Het starterspakket 'Grohe Blue'


Grohe Blue werkt als volgt. Er wordt een filter geïnstalleerd onder de gootsteen. Deze filter verwijdert zware metalen, kalk, chloor en andere onzuiverheden uit het water. Het gefilterde water wordt vervolgens naar de keukenkraan gevoerd. De nieuwe uitloop en mousseur heeft twee afzonderlijke ruimtes, één voor gefilterd en één voor ongefilterd water. Het feit dat deze twee waterwegen volledig afgescheiden zijn van elkaar, betekent dat het gefilterde water niet in contact komt met metalen onderdelen van de kraan die de aangename smaak zouden kunnen aantasten. Naast gefilterd water levert Grohe Blue ook gewoon koud, gemengd en warm water.

De unieke kraan met eigentijds design is eenvoudig te bedienen. Er is een greep voor de gebruikelijke mengfunctie en een greep met opschrift ‘Grohe Blue’ die de stroom van het gefilterde water controleert. Een led-lampje op de greep begint te knipperen wanneer de filtercapaciteit onder 10 procent zakt en er nog maar ongeveer 50 liter gefilterd water getapt kan worden. Opmerkelijk is dat de Grohe Blue kan worden aangepast aan de lokale waterhardheid zodat de perfecte smaak van het water overal gewaarborgd is.

Het starterspakket bevat de Grohe Blue keukenkraan, de filter voor onder de gootsteen en een mooie glazen karaf.


Onder de gootsteen wordt een filter geïnstalleerdEuphoria Cosmopolitan Stick

De Euphoria Cosmopolitan Stick handdouche van Grohe is niet alleen compact van formaat maar is ook verkrijgbaar aan een kleine prijs. De cilindervormige Euphoria Cosmopolitan Stick heeft een lengte van 215 mm en is voorzien van de Grohe DreamSpray technologie voor een perfecte straal door gelijkmatige waterverdeling over alle sproeigaatjes. Met de Grohe SpeedClean kan u kalk eenvoudig doen verdwijnen door met de hand of een spons te wrijven over het sproei-oppervlak. Grohe StarLight staat dan weer garant voor een perfecte look en langdurig glanzende, vuilafstotende en kraswerende chroomlaag.

Ook uit dit product blijkt de milieubewuste aanpak van Grohe. Dankzij Grohe EcoJoy bespaar je moeiteloos water. Het verbruik is beperkt tot 9,4 liter per minuut zonder in te boeten aan kwalitatieve ervaring.

Euphoria Cosmopolitan Stick is als handdouche of badset verkrijgbaar of als doucheset bestaande uit een glijstang, een Grohflex doucheslang en een zeepschaal. De doucheset is bovendien voorzien van een soepel bevestigingssysteem voor een vlotte installatie of renovatie: Grohe EasyFix. Verwijder het oude bevestigingssysteem en bevestig het nieuwe tegen de muur door de bestaande gaten te gebruiken en klik de glijstang vervolgens op zijn plaats.Een compacte handdouche