Doorzoek volledige site
28 juni 2017 | JEROEN SCHREURS

KUL Campus Brugge: verlichtings-specialist vergroot installatiegemak

In september 2017 kunnen de eerste studenten terecht op de nieuwe campus van de KU Leuven in Brugge. Het nieuwe gebouw aan de Spoorwegstraat bestaat uit onder andere 16 labo’s, 26 leslokalen en een twintigtal kantoren. Axioma nv, led-light professional uit Waregem, leverde alle verlichting voor dit project.

De toekomstige thuisbasis van de studenten Revalidatiewetenschappen, Kinesitherapie en Industriële wetenschappen krijgt een prominente plaats op de campus vlakbij het station. De laboratoria worden geclusterd in een langwerpig volume over de onderste drie bouwlagen, met de leslokalen en de administratie erbovenop. Axioma nv leverde de verlichting voor alle ruimtes, installateur Ceratec, die via aanbesteding het werk kreeg toegewezen, plaatse het.

 

UGR-score

“Het is een mooi project voor ons, met zo’n 560 led-downlighters en in totaal meer dan 1.000 armaturen”, zegt Jeroen Compernolle, Sales Manager bij Axioma nv. “ Heel belangrijk was de goede UGR-score en uitstekend lichtcomfort voor de kantoor- en klaslokaalarmaturen. Dit alles volgens de NBN-EN 1264-1 norm, de norm voor werkplekverlichting. Het was dus belangrijk 500 lux op het lesbord te behalen en in het algemeen 300 lux (behalve bij avondonderwijs). Aanvullend levereden we ook spots voor het sanitaire gedeelte en de technische ruimtes.” 

 

Vergroten van installatiegemak

Installateur Ceratec heeft gekozen voor Axioma nv omdat de verlichtingsspecialist uit Waregem het installatiegemak erg vergroot. Ook als er  - zoals bij elk project – plannen wijzigen in de loop van het proces, werkt het bedrijf mee aan oplossingen. Compernolle: “Hier hebben we enkele aanpassingen uitgevoerd waardoor de installateur ronde downlighters makkelijker kon monteren in een vierkant cassetteplafond, wat niet vanzelfsprekend is.”

Axioma nv heeft ook een uitgebreid productportfolio, waardoor het bijna altijd conform het lastenboek kan aanbieden. “En dat maakt het voor de installateur ook interessanter, want die kan met één partij in zee gaan en één enkel pakket aanbieden”, eindigt Compernolle.

 

 

Dit artikel verscheen eerder al in Installatie & Bouw

GERELATEERDE DOSSIERS