Doorzoek volledige site
12 juli 2017

De voordelen van vezelcement gevelplaten op een rijtje

Illustratie | SVK
Illustratie | SVK
Illustratie | SVK

De vezelcement gevelplaat van SVK is een type van gevelbekleding dat gehanteerd kan worden in zowel nieuwbouw als renovatie. Het is een strakke plaat die beschikbaar is in verschillende vormen, kleuren en texturen en op maat van ieder project. SVK zet enkele voordelen op een rijtje.

Eenvoudig toe te passen wanneer u gaat “esoleren”

Een woning “esoleren” aan de buitenkant in plaats van isoleren aan de binnenkant. Met een vezelcement gevelplaat kan u op een relatief eenvoudige manier een nieuwe gevel voor de oude gevel plaatsen. De plaat is slechts 8 mm dik en vaak goed te combineren met reeds bestaande elementen van een woning. Maar ook een nieuwbouwproject krijgt hierdoor vaak een strakke design look.
 

Duurzaam en kwalitatief

De gevelplaten zijn samengesteld uit cement, natuurlijke vezels en water. Ze worden op natuurlijke wijze uitgehard en dankzij dit geleidelijke droogproces zijn het extra sterke en licht elastische platen.


Laat uw creativiteit de vrije loop

Unieke vormen en kleuren zijn allemaal mogelijk met vezelcement gevelplaten. De platen zijn op voorhand verzaagd volgens het plan van de architect of ter plaatse op de werf.  Creativiteit kent hierdoor bijna geen grenzen meer.


Makkelijk in onderhoud

In principe moet er niet veel onderhoud gebeuren. Heel af en toe afspoelen met wat water is vaak al voldoende om de gevelplaten hun frisse en nieuwe look te laten behouden.


Groot of klein, het maakt niet uit

Al gaat het slechts om een afdak, tuinhuis of een garage die u wil bekleden met een gevelplaat, het kan allemaal. Binnen het standaard kleurengamma van SVK kan u al vanaf een kleine afname grote veranderingen doen aan het project.

Meer inspiratie kan u vinden op: www.svkarchitecturelabs.com.

GERELATEERDE DOSSIERS