Doorzoek volledige site
08 augustus 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Legrand breidt gamma universele ophangsystemen uit

Legrand biedt een uitgebreid assortiment ophangsystemen voor kabelgoten, kabelladders en draadgoten aan. Dat gamma wordt nu verder uitgebreid met GCS-2-steunen en consoles.

Binnen haar aanbod consoles vermindert Legrand het aantal types tot 1 oplossing voor lichte tot middelzware constructies. De CB-consoles (Compact Brackets) zijn multifunctioneel toepasbaar op kabeldraagsystemen, op strutprofielen en rechtstreeks op de muur. Ze kunnen lichte tot middelzware belasting aan (400 tot 2000 N), komen in breedtes variërend van 50 tot 600 mm en zijn verkrijgbaar in verschillende materiaalsoorten (sendzimir, en thermisch verzinkt en RVS 316). Op aanvraag verkrijgbaar in een RAL-kleur (poedercoated).

 

Binnentoepassingen

De consoles kunnen aan de (plafond)steunen worden bevestigd. Uit de nieuwigheden lichten we de P21S lichte plafondsteun toe. Deze is voortaan ook standaard verkrijgbaar in elektrolytisch verzinkt, ideaal voor binnentoepassing.

Ook een veel voorkomende oplossing is het gebruik van een draadstang, gekoppeld met het nieuwe profiel R21S (41x21mm). Dit nieuwe profiel is verkrijgbaar in sendzimir verzinkt (voorheen alleen in thermisch verzinkt) en direct op maat verkrijgbaar in lengte 200 mm tot 700 mm. Dit bespaart tijd tijdens de montage en maakt knipwerkzaamheden overbodig.

GERELATEERDE DOSSIERS