Doorzoek volledige site
08 augustus 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Iconische aluminium designradiator van VASCO krijgt innovatieve opvolger

Tien jaar geleden zette VASCO met de aluminium designradiator 'Bryce' een mijlpaal in de verwarmingswereld. Vandaag krijgt dat verhaal een vervolg. 'Bryce V75' behoudt de architecturale look en efficiënte warmteafgifte van zijn succesvolle voorganger, maar vertaalt een actuele trend naar een nieuwe vormtaal: nog slanker, nog dichter bij de muur geplaatst. Het resultaat is een authentiek, uitgepuurd design met verrassende lichtspelingen.

Met Bryce V75 bewijst VASCO opnieuw zijn innovatief vermogen in het verenigen van hoogkwalitatieve warmte, functionaliteit en design. Voor VASCO is 'design' in de eerste plaats: herleiden tot de essentie, balancerend tussen duurzame authenticiteit en optimale functionaliteit. Van die lijn wordt niet afgeweken en daarmee tekende VASCO al voor het succes van Bryce in 2007, genoemd naar de grillige rotsformaties en kleurschakeringen in Bryce canyon (VS). Henry Van de Velde label, Reddot, Design Plus,.... Bryce stapelde tussen 2007 en 2012 de prijzen op voor zijn architecturale uitstraling en pure elegantie.

De laatste jaren is de radiator nog meer een bepalend interieurelement geworden. Zo groeit de vraag naar steeds slankere radiatoren, die steeds dichter bij de muur geplaatst kunnen worden, haast als een schilderij of kunstobject. Dé uitdaging is uiteraard om niet op warmteafgifte in te boeten. Doorgedreven onderzoek en innovatie van VASCO resulteert nu in Bryce V75, met kortere convectielamellen aan de achterzijde. Aan de voorzijde zorgen de aluminium extrusieprofielen met een onregelmatige profilering dan weer voor creatieve en spannende lichtspelingen. Dat geeft, vanuit elke invalshoek in de ruimte, telkens weer een verrassend beeld.

 

Aluminium, cradle to cradle

Bryce V75 en de aluminium VASCO-radiatoren zijn niet alleen mooi om naar te kijken. Ze vertellen een heel eigen verhaal en zijn ook vriendelijk voor het milieu. In plaats van het aluminium te blijven ontginnen, vormt 100% gerecycleerd aluminium van VASCO’s zusterbedrijf E-Max de basis van nieuwe collecties. Als voorloper in het 'sluiten van de kringlopen' werd het aluminiumgamma van VASCO al in 2012 bekroond met een Ecodesign Award Pro van de Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM).

Met hun optimale warmteafgifte lenen deze aluminium radiatoren zich bovendien perfect voor lagetemperatuursystemen, en zijn ze snel op temperatuur door de beperkte waterinhoud. Nieuwkomer Bryce V75 combineert al deze troeven en is net als zijn voorgangers heel montagevriendelijk ontworpen, met een handige middenaansluiting. Met zijn authentieke uitstraling is Bryce V75 een meerwaarde in elk interieur. De praktische accessoires maken de toepassing nog functioneler, tot in de badkamer. Alle toebehoren delen geometrische vormen, strak uitgevoerd in verschillende kleuren en materialen.

GERELATEERDE DOSSIERS