Doorzoek volledige site
09 augustus 2017

Dag van de architectuur 2017: selectie gebouwen bekend

Kantoor Areal Architecten Illustratie | Areal Architecten

Zondag 10 september openen opmerkelijke gebouwen en ontwerpbureaus in Vlaanderen en Brussel hun deuren tijdens de Dag van de architectuur. Niet alleen het gebouw maar ook het gezicht en brein achter het ontwerp komen aan bod. Een doe-boekje laat gezinnen met kinderen toe om architectuur te ontdekken. 

"Ook de toekomstige generatie ontwerpers mocht voor ons niet ontbreken", klinkt het bij de organisatie. "Daarom droegen we dit jaar de selectie over aan enthousiaste master-en doctoraatsstudenten architectuur en stedenbouw. Dit team maakte een overzicht van het hedendaagse architectuurlandschap en de uitdagingen waarvoor we staan. De studenten selecteerden gebouwen en bureaus die hen nauw aan het hart liggen."

Je vindt alle locaties die deelnemen aan de Dag van de architectuur in het festivalprogramma onder 10 september (ook herkenbaar aan het label ‘D/a’). Praktische informatie zoals openingsuren, rondleidingen… staat telkens vermeld bij de beschrijving van het gebouw of bureau dat je wilt bezoeken. 

 

Architectuur en erfgoed

Diezelfde zondag slaan het Vlaams Architectuurinstituut en Herita de handen in elkaar voor een gezamenlijk luik, dat zowel aansluit bij de Dag van de architectuur als bij Open Monumentendag. "We presenteren projecten waarin hedendaagse architectuur en onroerend erfgoed elkaar op een geslaagde manier treffen."

De eerste locaties die tijdens de Dag van de architectuur én Open Monumentendag hun deuren openen zijn nu bekend:

 

Architectuur is meer dan alleen bouwen

“Architectuur is fundamenteel meertalig.” Christoph Grafe, directeur van het Vlaams Architectuurinstituut, reikt met het Festival van de architectuur de hand uit naar alle kunstdisciplines. Deze eerste editie staat dan ook volledig in teken van het multidisciplinaire. Ontdek van 8 tot 17 september 2017 waarom architectuur meer is dan alleen bouwen.