Doorzoek volledige site
09 augustus 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Sika-lijmsysteem zorgt voor elegante geventileerde gevels

Een goede architectuur is cruciaal om een mooi gebouw te creëren dat eveneens modern leefcomfort en energiebesparingen biedt en zorgt voor een duurzame investering. De gevel zou het bepalende element moeten zijn van een goed ontworpen gebouw. Sika heeft voor geventileerde gevels een lijmsysteem dat precies aan bovenstaande eisen voldoet. Het SikaTack® Panel systeem maakt schroeven en klinknagels overbodig om gevelpanelen te bevestigen. Hierdoor kan het paneel haar originele schoonheid behouden.

Met de SikaTack® Panel-lijm is de gevelbekleding te bevestigen op een chassis. Hierdoor krijgt de architect de vrijheid om te ontwerpen zonder zichtbare bevestigingen. De permanente elastische aard van het SikaTack® Panel-lijmsysteem met een krachtige hechting op diverse paneelonderlagen, past zich ideaal aan de natuurlijke beweging van diverse bouwmaterialen.

Dit ingenieuze en uiterst eenvoudige systeem biedt zowel de ontwerper als de installateur grote voordelen in vergelijking met andere verborgen mechanische bevestigingssystemen. Het SikaTack® Panel-lijmsysteem is geschikt voor de bevestiging van composietmaterialen, keramiek, hogedruklaminaat (HPL), op cement gebaseerde gevelpanelen en diverse gepoedercoate metalen sheets.

 

Voor een geventileerde gevelbekleding met gevelpanelen

Wind en drukverschillen tussen de binnen- en buitenzijde van een gebouw kunnen ervoor zorgen dat regen door de voegen en openingen van een gevel dringt. Een geventileerde gelijmde gevel voorkomt dergelijke problemen door gebruik te maken van drukegalisatie.

Het principe van drukegalisatie, wat door een geventileerde gevel wordt geleverd, zorgt ervoor dat de weersbestendigheid van een gebouw verhoogd wordt en vrij blijft van inregening. Geventileerde gevels zijn een beproefde methode gebaseerd op jarenlange ervaring met de ontwikkeling van relatief eenvoudig te installeren lichtgewichtsystemen.

GERELATEERDE DOSSIERS