Doorzoek volledige site
23 augustus 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

De nieuwe hotspot voor de keuken: GROHE Red® levert kokend heet water in een handomdraai

Terwijl het GROHE Blue®-keukensysteem gekoeld en gefilterd water levert met de mogelijkheid om het koolzuurgehalte te kiezen - plat, licht bruisend of bruisend - biedt GROHE Red® kokend heet water om warme dranken, soep en andere voedingsmiddelen direct te serveren. GROHE lanceert nu een nieuwe en slimmere versie van zijn warmwatersysteem om te beantwoorden aan de diverse behoeften van gebruikers over de hele wereld.

De nieuwe GROHE Red® levert direct water opgewarmd tot 100 °C om thee te zetten, sneller te koken of om potten en pannen af te spoelen. De nieuwe strakke greep met twee duidelijke pictogrammen is bijzonder eenvoudig in gebruik en bevat een slimme kinderbeveiliging voor een totale gemoedsrust. Zelfs de uitloop is veilig om aan te raken, omdat hij perfect geïsoleerd is en nooit heet wordt.

GROHE Red® voldoet aan de Europese normen voor energie-efficiëntieklasse A en is hierdoor het enige keukensysteem in zijn soort dat voorzien is van een standbyfunctie. De watertemperatuur in de boiler bedraagt maximaal 60 °C, wat voor lagere energiekosten zorgt. Hiermee levert GROHE nog maar eens het bewijs dat het sterk inzet op duurzaamheid, een topprioriteit voor de sanitairfabrikant.

 

De juiste GROHE Red® voor elke keuken

GROHE Red® is beschikbaar in tal van uitvoeringen, zodat er altijd wel een model is dat voorziet in ieders behoeften. De middelgrote boiler met zijn capaciteit van vier liter is perfect voor kleine gezinnen en past zelfs in de smalste keukenkastjes. Zijn grotere broertje is groot genoeg om aan de eisen van bedrijven en grotere huishoudens te voldoen. Beide boilers zijn dankzij hun waterreservoir uit hoogwaardig titanium uitstekend bestand tegen corrosie. Bij elke GROHE Red®-starterkit zit een filter die het systeem tegen kalkaanslag en onzuiverheden beschermt en tegelijkertijd de smaak van het water verbetert. De filters zijn verkrijgbaar in vijf verschillende uitvoeringen, die in functie van de lokale voorschriften voor watervoorziening gekozen worden.

Met zijn unieke strakke design en verscheidenheid aan looks past de nieuwe GROHE Red® perfect bij praktisch elke keukeninrichting. Naast de DUO-modellen, waarmee u net zoals bij een traditionele keukenkraan warm en koud gemengd water krijgt, zijn er twee Mono-modellen die uitsluitend kokend water leveren. Die laatste kunnen perfect in combinatie met de GROHE Blue® Home of een bestaande keukenkraan gebruikt worden.

GERELATEERDE DOSSIERS