Doorzoek volledige site
28 augustus 2017 | FILIP VAN DER ELST

Indirect licht vermijdt schaduw en zorgt voor gezelligheid

© Orac Decor
© Orac Decor
© Orac Decor

Orac Decor lanceert zogenaamde indirecte verlichting: dat is verlichting waarvan de lichtbron niet zichtbaar is. Dat biedt heel wat voordelen, gaande van gezelligheid tot het vermijden van schaduwen.

Bij indirecte verlichting wordt het licht via weerkaatsing van de lichtbron op het plafond, de muur of de vloer verspreid. Op die manier kan je schaduwen en verblinding door de lichtbron vermijden. Het licht wordt gelijkmatig over de ruimte verspreid.

 

Sfeermaker

Ontwikkelaar Orac Decor noemt de innovatie “een echte sfeermaker die de architectuur versterkt”. “Van klassiek, landelijk tot lineair strak of organisch en dit als up- of downlighter”, aldus Orac in een persbericht. Het indirecte licht creëert bovendien een extra ruimtelijk effect.

 

Tot 85 procent minder energie

De indirecte verlichting is niet alleen esthetisch verantwoord, want Orac Decor heeft ook aan de energieprestatie van het product gedacht. Hun indirecte ledverlichting verbruikt tot 85 procent minder energie dan traditionele verlichting. De lampen worden bovendien nauwelijks warm en trekken geen vliegen of muggen aan.

 

Academy

Orac organiseert twee infosessies, om mensen beter bekend te maken met de werking van de indirecte verlichting. Gebruikers krijgen op de Orac Lighting Academy tips & tricks voor een efficiënte plaatsing van het systeem. In de showroom van Orac kan je via verschillende ideeën en toepassingen inspiratie opdoen.

Je moet wel al een basiscursus hebben gevolgd, of voldoende ervaring hebben met het installeren van profielen van Orac Decor. De sessies vinden plaats op vrijdag 15 en vrijdag 22 september. Inschrijven kan hier.

GERELATEERDE DOSSIERS