Doorzoek volledige site
28 augustus 2017 | FILIP VAN DER ELST

Badkamers uit hout opnieuw in de mode

Trentino © Allibert
Marny © Allibert
Aston © Allibert

Badkamerspecialist Allibert brengt hout opnieuw tot in de badkamer. Het bedrijf heeft verschillende badkamercollecties uitgewerkt waarbij hout een prominente rol inbeeldt. Met de nieuwe houtlooks wil Allibert “een uitstraling van comfort, warmte en degelijkheid creëren”.

Badkamers die uit hout bestaan komen niet al te vaak meer voor. Allibert wil daar verandering inbrengen, want het bedrijf gelooft niet dat een houten badkamer per sé saai of oubollig moet zijn.

 

'Eik vintage' en 'eik arlington'

De producent van badkameroplossingen werkt met de nieuwe houtlooks ‘eik vintage’ en ‘eik arlington’ en slaagt er zo in om moderne en fris ogende badkamers te ontwerpen.

 

 

Cottage-inspiratie

Allibert heeft drie verschillende collecties klaar, waarmee iedereen zijn of haar badkamer een houten tint kan meegeven. ‘Trentino’ is modern met een vleugje cottage-inspiratie.

“Met zijn realistische eiken afwerking, teruggetrokken fronten en handige opties, is Trentino ideaal om je eigen unieke badkamer samen te stellen”, aldus Alliberti. Trentino is verkrijgbaar in 80 en 120 cm, met 1 lade en 1 dubbele schuiflade.

 

 

Slimme opbergruimte

Een andere mogelijkheid is Marny, dat pronkt met een hoop slimme opbergruimte in de badkamer. Zo bevat het ontwerp “een push-pull openingssysteem, grote opslagcapaciteit en handige extra’s als de niche en de kolomkast met geïntegreerde uitneembare wasgoedmand”.

Deze is te verkrijgen in 80 cm met 1 lade en 1 niche of 2 laden en in 120 cm met 2 laden en 1 niche of 4 laden.

 

Hyperrealistische houtlook

Alliberti brengt ook ‘Aston’, een ontwerp dat opvalt door zijn hyperrealistische houtlook. Aston is bovendien functioneel en praktisch, omdat de badkamer een erg hoog opbergvolume ter beschikking stelt.

Verkrijgbaar in 80 cm met 2 laden, 100 cm 2 laden, 120 cm 3 laden of lade 1 en 2 deuren en 140 cm 4 laden.

GERELATEERDE DOSSIERS