Doorzoek volledige site
28 augustus 2017

Schrijf je in voor de Summer School

Illustratie | WAUW architectuurgidsen

De Stad Antwerpen (afdeling Ruimte) en het Vlaams Architectuurinstituut organiseren van 21 t/m 25 augustus een masterclass architectuur in deSingel. Kan je de impact van een publieke ruimte volledig veranderen in een week tijd? En wat moet er dan worden aangepakt? Tijdens deze masterclass onderzoek je wat publieke ruimte in een stad kan zijn. Deze masterclass wordt ontworpen en begeleid door Studiebureau Endeavour en WAUW Architectuurgidsen.

Een week lang wordt er in deze masterclass geïnspireerd, getekend en gebouwd. Het resultaat? Dat bepaal jij.

Samen met architecten en experten onderzoek je de ruimte. Is het een stil of juist een druk canvas? Een groene of open plek? En wat ontbreekt er nog? De lege ruimte is ons laboratorium om de stad en haar gezondheid, levendigheid en mobiliteit te bestuderen. Gepassioneerde sprekers inspireren jou, daarna ga je aan de slag.

Je ontwerpt, maakt maquettes en bouwt op ware grootte, en vormt zo het plein om tot een droomplein. Iedere dag test je het resultaat en verbeter je het ontwerp. "Aan het einde van de week nodigen we de bewoners van deSingel, onze buren, vrienden en familie uit voor een knallend buurtfeest. Daarna vormt ons plein het uithangbord voor het Festival van de architectuur. Tot het einde van het festival kan iedereen de levensgrootte maquette beleven", aldus de organisatie. 

 

Voor wie is deze Summer School?

Iedereen met een hart voor architectuur. De masterclass is een kruisbestuiving tussen verschillende leeftijden (6-23 jaar), een unieke kans om eens te werken vanuit een brede beschouwing op architectuur. Ervaring in architectuur is niet nodig, wel een grote interesse ervoor.

Deze masterclass wordt ontworpen en begeleid door Studiebureau Endeavour en WAUW Architectuurgidsen. Zij voorzien je van de inspiratiemomenten, expertise en ontwerpbegeleiding doorheen de hele week.

 

Geïnteresseerd?

Schrijf je hier in