Doorzoek volledige site
28 augustus 2017

Nieuw designhotel helemaal in teken van ontdekkingsreizigers

© Park Inn by Radisson
© Park Inn by Radisson

In de omgeving van Brussels Airport is er sinds kort een nieuw hotel: het Park Inn by Radisson. Het is geen doordeweeks hotel: het design, de vergaderzalen en de kleuren zijn ingericht in het thema van ontdekkingsreizigers. En met de gloednieuwe ‘Live-Inn room’ zet het hotel in op een geheel nieuwe vorm van gastvrijheid. Het bureau Créneau International is het brein achter de hippe inkleding.

De muren van kamers en de lobby zijn opgeluisterd met spreuken die zo van de Instagram van een wereldreiziger kunnen komen: “Explore, dream, discover” en “wild at hart” zijn enkele voorbeelden. Het past perfect in de nieuwe, hippe look and feel dat het hotel wil uitstralen. 

Park Inn by Radisson ging daarom in zee met het Belgische interieurbureau Créneau International, dat eerder al samenwerkte met Tomorrowland, O’Neill en Coca Cola.

 

 

Magellaan en Vasco da Gama

Alles in het hotel refereert aan de gouden tijd van de ontdekkingsreizigers: de vergaderzalen luisteren naar namen als Magellaan en Vasco da Gama, bekende ontdekkers dus. De hotelkamers zijn ingericht in de aardetinten, wat de kamers een avontuurlijk sfeertje meegeeft. Dankzij donkere houtsoorten en donkergroene tinten oogt het modern tegelijk ook fris en modern.

 

 

Belgische primeur

Park Inn by Radison pakt ook uit met een Belgische primeur: de Live-Inn room, een multifunctionele ruimte die het gemeenschapsgevoel bij de gasten moet opwekken.

 

 

'Samen een serie kijken'

“Het is een gezellige, sociale ruimte waar ze elkaar op een ongedwongen manier kunnen ontmoeten en samen iets kunnen drinken of een serie kijken”, zegt Tineke de Wit, General Manager van Park Inn by Radisson Brussels Airport.

De Live Inn-room sluit aan bij een trend die in de horeca al langer speelt: het co-living, waarbij gemeenschappelijke ruimtes en ontmoetingen steeds belangrijker worden.

 

 

Zonnepanelen

Park Inn by Radisson Brussels Airport wil qua duurzaamheid het goede voorbeeld geven. Het hotel is gevestigd in een oud kantoorgebouw en werd uitgerust met zonnepanelen.

Verder beschikt het nieuwe hotel over een groen dak, en wordt regenwater gebruikt voor de toiletten.