Doorzoek volledige site
06 september 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Designkranen sieren hedendaagse badkamers en keukens

Bij GROHE is design meer dan alleen esthetische opsmuk. Het is naast technologie, kwaliteit en duurzaamheid een uitermate belangrijke pilaar van het merk. De toewijding van het GROHE inhouse designteam, onder leiding van Michael Seum, is dan ook zeer groot om de meest relevante en inspirerende designs in de sanitaire branche te ontwikkelen. Nieuwe reeksen kranen worden gelanceerd maar ook oudere modellen worden herbekeken om ze perfect te doen passen in moderne badkamers en keukens. Dankzij gebruiksvriendelijke verbeteringen en een nieuw design beantwoorden ze aan de hedendaagse normen. Zo lost GROHE niet enkel de rationale verwachtingen van haar consumenten in, maar bieden ze ook een antwoord op emotionele behoeften in huis: ontspanning, privacy en welzijn.

Nieuwe look en meer gebruikscomfort voor Lineare-kranen

De populaire Lineare-kranen werden tien jaar geleden op de markt gebracht en behoren nu al tot de designklassiekers uit het GROHE-gamma. GROHE komt nu met een uitgebreide en vernieuwde Lineare-reeks naar buiten. Het tijdloze elegante design is verder uitgewerkt en de kraan herontworpen. De kranen hebben een gloednieuwe look en tal van slimme, gebruiksvriendelijke verbeteringen. De uitloop is hoger geplaatst en heeft een grotere voorsprong waardoor er veel ruimte is om de handen comfortabel te wassen. Dat zorgt keer op keer voor een aangename ervaring.

 

Compacte afmetingen en strak design

De meest opvallende eigenschappen zijn de compacte afmetingen en het strakke design. Lineare combineert de meest slanke kraanbehuizing die GROHE ooit gemaakt heeft met een vlakke uitloop en een visueel ingetogen handgreep. Het resultaat is een kraan met opmerkelijk evenwichtige proporties. Het architecturale design combineert cilindrische vormen met elegante rechte randen in een aantrekkelijk, ogenschijnlijk gewichtloos design. Soepele overgangen geven de kraan een universele uitstraling waardoor Lineare de perfecte match wordt voor alle mogelijke vierkante en ronde keramiek.

De uitgebreide reeks modellen omvat een wastafelkraan met draaibare uitloop, een vrijstaande badvuller, een op de muur gemonteerd wastafelmodel en een wastafelexemplaar met drie gaten. Varianten zijn verkrijgbaar in schitterende verchroomde afwerking en matte SuperSteel.

 

Essence en Concetto Professional

Onlangs lanceerde GROHE ook de Essence en Concetto Professional kranen voor hedendaagse keukens, een mooi voorbeeld van een perfecte mix van stijlvol design en moderne functionaliteit, danzij de beweegbare siliconenslang. Om de lancering in stijl te vieren biedt GROHE een beperkte editie Essence Professional kranen aan met een slang in zeven aantrekkelijke regenboogkleuren: geel, oranje, rood, roze, paars, groen en blauw.

 

Winnaar designawards

GROHE’s inspanningen werden onlangs beloond met vijf Red Dot Awards, één van de meest begeerde designprijzen ter wereld. In de toekomst zal GROHE blijven inzetten op design om het leven van haar consumenten te vergemakkelijken. Een goed ontwerp voldoet aan de behoeften van consumenten op een zowel verwachte als onverwachte manier.

GERELATEERDE DOSSIERS