Doorzoek volledige site
06 september 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Kooltherm K108 is de eerste resolschuim isolatieplaat voor de spouwmuur

Kingspan Insulation introduceert een nieuwe resolschuim isolatieplaat voor spouwmuren: de Kooltherm® K108. Met een lambdawaarde van slechts 0,018 W/m∙K is dit de hoogst thermisch performante spouwplaat beschikbaar op de markt. Hiermee bewijst Kingspan Insulation wederom zijn technologische voorsprong op de isolatiemarkt. Kingspan Kooltherm® K108 is de eerste resolschuim spouwplaat waarmee u vrijheid, ruimte en duurzaamheid in huis haalt. 

Ongekende thermische prestaties 

Met een lambdawaarde van slechts 0,018 W/m∙K overtreft Kingspan Kooltherm® K108 ruimschoots de traditionele isolatiematerialen. Vergeleken met conventionele PIR biedt de Kooltherm® K108 een veel betere thermische prestatie. 

 

Meer ruimte, meer daglicht, meer vrijheid

Om te voldoen aan de vereisten voor thermische isolatie en de huidige regelgeving is de dikte van de isolatiematerialen in de loop der jaren blijven toenemen. De Kooltherm® K108 plaat minimaliseert dit effect: deze nieuwe plaat is ongeveer 18%* dunner dan een standaard (PIR) isolatie met een gelijke thermische prestatie en zelfs 40% dunner dan minerale wol. 

Dunnere muren bieden opmerkelijk meer architecturale vrijheid en tegelijk verkleinen ze de insprong van de openingen ten opzichte van de gevelbekleding. De gevel wordt harmonieuzer en biedt veel meer ruimte voor details.

Conventionele isolatiematerialen die in grote diktes toegepast worden creëren een aanzienlijk verlies aan daglicht binnen het bewoonbare volume en geeft de bewoners soms zelfs een opgesloten gevoel. 

Dit is te wijten aan de heel diepe dagkanten die het resultaat zijn van de totale dikte (binnenblad + isolatie + luchtspouw + buitenblad) van de buitenmuur. Het gebruik van Kooltherm® K108 platen verkleint dit effect aanzienlijk. 

 

Vezelvrije kern 

In tegenstelling tot isolatiematerialen zoals minerale wol bevat Kingspan Kooltherm® K108 geen vezels. Door hun lage gewicht kunnen de platen ook gemakkelijker verwerkt worden. De vezelvrije kern van de plaat veroorzaakt geen irritatie van de huid.

 

Micro-geperforeerde composiet aluminiumfolie 

De Kooltherm® K108 resolschuim isolatieplaat heeft een micro-geperforeerde composiet aluminium folie (dampopen, refecterend) aan beide kanten, wat zorgt voor een betere damptransport en het uitsluiten van condensatie. 

 

Respect voor het milieu 

Resolschuim wordt gemaakt op basis van bakeliet. Dit werd meer dan honderd jaar geleden ontwikkeld en is daarmee een van de oudste synthetische polimeren op de wereld. Bakeliet onderscheidt zich door zijn duurzaamheid.