Doorzoek volledige site
13 september 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Orac Decor versterkt originele sfeer in art-decoparel

Louise en Thomas werden verliefd op een authentieke art Deco-woning in de Papegaaistraat in hartje Gent. Ze wilden het prachtige, historische pand in ere herstellen en renoveren met respect voor de originele elementen. Een jaar na de aankoop van de woning is de renovatie rond en het resultaat is verbluffend. We nemen samen een kijkje in hun woning.

De oude, karaktervolle tegelvloer in de inkomhal zet meteen de toon. Heel wat authentieke elementen kregen een nieuw leven in deze woning. Ook de originele houten deuren en het parket werden afgeschuurd en opgefrist met een likje verf. De combinatie met de nieuwe kwaliteitsvolle, decoratieve elementen van Orac Decor®, zorgt voor een topresultaat. Zo geeft de hoge, strakke High Line plint in de inkomhal extra cachet aan de overgang tussen muur en vloer.

 

Twee lijsten

Op de benedenverdieping waren de originele kroonlijsten nog in één ruimte aanwezig. Om dit decoratieve element in alle ruimtes beneden terug te laten komen, werd gekozen voor een combinatie van twee lijsten: een kroonlijst en een wandlijst. Beide met typische art Deco-trapjes, wat perfect past bij de stijl van het huis. 

 

Licht

In het bureautje beneden, waar weinig daglicht binnenvalt, worden de hoogte van de ruimte en de lijsten extra in de verf gezet door een strak indirecte verlichtingsprofiel (L3). Die zachte verlichting zorgt bovendien voor een gezellige sfeer in de kamer De hoge, strakke High Line plinten van de Belgische designer Pierre Daems liggen dan weer in lijn met het modernistische karakter van de woning.

 

Gezelligheid en ruimte

Voor elke ruimte werd naar de meest geschikte oplossing gezocht. Op de eerste verdieping pronkt de modernistische Steps kroonlijst. Die werd in de middenruimte gecombineerd met een wandlijst met indirecte LED-verlichting, om zo - ook hier - een gezellige, lichte ruimte te creëren en het lijnenspel van de kroonlijst te benadrukken.

 

 

GERELATEERDE DOSSIERS