Doorzoek volledige site
19 september 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Ontdek de voordelen van een muurtuin

De natuur als ultieme opkikker voor de fysieke en mentale gezondheid. Zou het niet fantastisch zijn om dat naadloos te combineren met esthetisch streven, technische noden en materiële opties? Dan is een muurtuin wellicht een interessante oplossing.

In eerste instantie denkt u misschien aan het effect van een groene omgeving op het welzijn van mensen: een levende muur is decoratief en dagelijks kijkplezier. Hebt u er echter al eens bij stilgestaan dat een muurtuin een volwaardige bouwschil is met cruciale bouwtechnische voordelen, zoals betere thermische isolatie, geluidsisolatie, een positieve invloed op de levensduur van de gevel en een lager brandrisico. Met additioneel nog een positief effect op de gezondheid van de gebruiker, door de verbeterde luchtkwaliteit, minder fijnstof en meer zuurstof.

 

Lezing van een ervaringsdeskundige

Kom luisteren naar dé ervaringsdeskundige op het gebied van verticaal groen in België. Na afloop van de lezing bent u helemaal op de hoogte van wat verticaal groen voor uw projecten kan betekenen. De aansluitende paneldiscussie wordt gevoerd door Marc Ottelé, docent en onderzoeker TU Delft en Teun Depreeuw.

 

Praktisch

Donderdag 16 november om 20 uur in Kamp C, Britselaan 20 in Westerlo.

GERELATEERDE DOSSIERS