Doorzoek volledige site
20 september 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Tijdloze designkast viert vijftiende verjaardag

Al vijftien jaar visualiseren de elegante en transparante vitrinekasten VISIBILE van Alinea, verhalen over de unieke objecten die erin tentoongesteld worden en over de eigenaar ervan. VISIBILE laat mensen dromen van verre reizen, laat mensen plannen maken voor de toekomst, brengt mensen bij elkaar door de verhalen, roept heuglijke herinneringen op.

Met een minimum aan materiaal is een opvallend onopvallende kast gecreëerd, die in een horizontale of verticale versie bestaat.

De vitrinekast creëert een ruimte en vormt een beschermende omhulling voor de objecten die erin gepresenteerd worden. Het glas kan gematteerd worden om een meer intieme binnenruimte te bekomen. Het metalen frame tilt de vitrinekast op tot een ideale hoogte. De kast kan ook zwevend aan de muur worden opgehangen.

Speciale aandacht wordt geschonken aan het integreren van de details.

  • kleine oplegpunten in transparant glas
  • geïntegreerde scharnieren en slot
  • inclineerbare tabletten voor speciale presentaties

Het design van de vitrinekast is zo discreet dat alle aandacht naar de tentoongestelde objecten gaat.

 

Actueler dan ooit

Het ontwerp (door interieurarchitect Leo Aerts) was vooruitstrevend en heeft nog niets van zijn ontwerpkwaliteit verloren. Er staat duidelijk geen jaartal op. Lang vóór er sprake was van duurzaamheid en recyclage waren deze begrippen al geïntegreerd in dit ontwerp.

Het spaarzame materiaalgebruik, gekoppeld aan een duurzame afwerking maken dat deze kast zeer lang in een interieur meegaat. Ook eventuele recyclage is geen probleem. De verschillende materialen, glas en staal, zijn zeer gemakkelijk demonteerbaar voor mogelijke recyclage, mocht dit ooit nodig zijn. In 2005 werd de vitrinekast bekroond met de prestigieuze Good Design Award, uitgereikt door het Chicago Athenaeum.

 

VISIBILE voelt zich overal thuis

Visibile vitrinekasten kan je terug vinden in verschillende musea en openbare gebouwen(oa het Groeninge museum in Brugge, het BIP in Brussel, het gerestaureerde stadhuis in Sint-Truiden).

Visibile vitrinekasten integreren perfect in elk privé interieur. Voor bijzondere objecten te presenteren kunnen deze kasten ook op maat gemaakt worden volgens de wensen van de klant.

GERELATEERDE DOSSIERS