Doorzoek volledige site
20 september 2017 | KEVIN MOENS

2de editie UTILITY2BUILD steunt op 3 pijlers: productaanbod, kennisoverdracht via seminars en netwerking

Op woensdag 27 en donderdag 28 september vindt in Kortrijk Xpo voor de tweede keer UTILITY2BUILD plaats. UTILITY2BUILD is een professioneel contactplatform voor bouwheren binnen de utiliteits- en de projectbouw, dat de nadruk legt op materialen en technieken. Nieuw bij deze tweede editie is dat organisator Kortrijk Xpo nog nadrukkelijker de klemtoon legt op kennisoverdracht, via een flink gevuld seminarieprogramma, dat samen met Bouwen aan Vlaanderen en Redactiebureau Palindroom uitgewerkt werd. 

Omdat kennisoverdracht zo belangrijk is, wordt daar dus op deze editie nog veel nadrukkelijker dan vorig jaar op ingespeeld. In een sfeervolle omgeving pakt men uit met een uitgebreid seminarieprogramma. Daarvoor bundelt de organisatie de krachten met Bouwen aan Vlaanderen en Redactiebureau Palindroom. 

Het programma gaat dieper in op 8 onderwerpen die door 24 sprekers behandeld worden. De seminaries vinden plaats in de twee theaters op de beursvloer zelf. Komen onder meer aan bod: BIM-voordelen voor de opdrachtgever, houtbouw binnen de utiliteitsbouw, duurzame financiering van gebouwen, ondiepe geothermie, nieuwe betontechnieken voor de utiliteitsbouw, compartimentering en RWA inzake brandveiligheid, hoe besparen op verlichting in een bedrijfsgebouw en gevelrenovatie. Bij dit alles maken bezoekers kennis met flink wat praktijkvoorbeelden of tips.

Het volledige seminarieprogramma kan u hier raadplegen.