Doorzoek volledige site
25 september 2017 | KEVIN MOENS

Schrijf je nu in voor miniconferentie over innovatieve klimatisatie!

Op woensdag 4 oktober vindt bij Solarwind (Luxemburg) een miniconferentie plaats die dieper zal ingaan op innovatieve klimatisatie. Vanuit Europees toponderzoek en praktijkinnovatie wordt inzage gegeven in nieuwe en gelanceerde concepten voor klimatisatie van gebouwen. Het evenement is gratis maar inschrijven is verplicht. 

Thermische opslag door PCM-integratie of TABS, low carbon geothermische opwekking, de combinatie van beide (GEOTABS) in hybride installaties en de ontwikkelingen inzake voorspellende aansturing of Model Predictive Control komen aan bod, alsook vernieuwde inzichten in IEQ in gebouwen.

 

hybridGEOTABS

De conferentie wordt georganiseerd in de rand van het Europees Horizon 2020 hybridGEOTABS project (2016-2020), een project waarbij diverse onderzoekers en praktijkspelers in een 12-koppig Europees consortium de integratie van bovengenoemde aspecten vorm geven. 

Het project werd gelanceerd en wordt geleid door drie Vlaamse partners: universiteit Gent (prof Laverge), boydens engineering (prof Boydens) en KU Leuven (prof Helsen).

Het klimatisatiesysteem van het Solarwind-gebouw is 100% op hernieuwbare technologieën gebaseerd, een demonstrator in het onderzoeksproject en een must-have-seen voor voorlopers in de sector van duurzame gebouwen.

 

Praktisch

Raadpleeg hier het volledige programma

Inschrijven via deze weg