Doorzoek volledige site
28 september 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

lala Berlin x Fritz Hansen: waar mode en meubelen samenkomen

De Series 7-stoel werd in 1955 ontworpen door Arne Jacobsen en groeide vervolgens uit tot een icoon. Nu slaan Republic of Fritz Hansen en het Berlijnse modemerk lala Berlin de handen in elkaar om deze klassieker in een nieuw jasje te steken. In dit huwelijk van mode en meubelen smelten fellen kleuren en luxueus fluweel samen met modern design. Zo blijft de stoel relevant, maar worden ook de vrouwelijke vormen van de Series 7 in de kijker gezet. Deze speciale versie van van oktober 2017 tot oktober 2018 beschikbaar zijn.

Fritz Hansen was op zoek naar een perfecte combinatie van vooruitstrevende mode en duurzaam meubeldesign. Ze riepen de hulp in van designer Leyla Piedayesh, de vrouw achter het succesvolle modemerk lala Berlin. Ze staat bekend om haar creatieve geest en haar unieke talent om haar Midden-Oosterse roots te integreren in de moderne bohemienstijl die eigen is aan Berlijn.

 

De opdracht?

Een herinterpretatie van de iconische Series 7-stoel.

 

Het restultaat?

Zacht fluweel in warme en elegante kleurtinten dat harmonieus wordt samengebracht met de gepoederlakte poten die de moderne en monochromatische look vervolledigen.

 

Collectie

De collectie van lala Berlin x Republic of Fritz Hansen bestaat uit een vooraan gestoffeerde Series 7 in de kleur lala Barberry en volledig gestoffeerde Series 7 en Dot kruk in de kleur lala Caspion.

GERELATEERDE DOSSIERS