Doorzoek volledige site
02 oktober 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

VASCO introduceert flexibele oplossing voor optimale luchtkwaliteit binnenshuis

Met de nieuwe decentrale ventilatie-unit van VASCO combineer je tal van oplossingen om je huis zo gezond en energiezuinig te verluchten. Zo ben je zeker van verse lucht in elke ruimte binnenshuis, zonder de ingrijpende breekwerken die bij klassieke ventilatie komen kijken. Daarbij teken je voor een discrete designoplossing die stil én energiezuinig werkt.

Renoveren en ventileren, een uitdaging

Maar liefst zeven van de tien woningen in Vlaanderen dateren van voor 1970. Dat betekent dat er op het vlak van energiezuinig wonen nog heel wat werk aan de winkel is. Bovendien is het een hele uitdaging om een goed geïsoleerde, luchtdichte renovatiewoning te ventileren.

Zo moet je bijvoorbeeld ramen vervangen om luchtroosters te integreren of breekwerken uitvoeren voor de plaatsing van ventilatiekanalen in plafonds en vloeren. Wie zijn bestaande woning niet volledig wil strippen, kan kiezen voor decentrale ventilatie. Daarbij ventileer je ruimte per ruimte binnenshuis, zonder al te veel extra inspanningen én met alle voordelen van mechanische ventilatie.

 

Decentraal designsysteem van VASCO

Decentrale ventilatie is ideaal voor kleinere verbouwingen of als nabehandeling voor woningen die al geïsoleerd zijn maar nog geen ventilatiesysteem hebben. Met zijn innovatieve ventilatie reikt VASCO een flexibele oplossing aan: verse lucht in je hele woning via enkele ventilatie-units. Je kan zelfs met een enkele unit vochtige lucht afvoeren in de badkamer en verse lucht aanvoeren in de leefruimte.

De ventilatie-unit reinigt tegelijk de lucht: elektrostatische filters zuiveren 99% van alle fijn stof en pollen. Daarnaast is dit VASCO-systeem heel energiezuinig, dankzij warmterecuperatie, en werkt de ventilatie haast geruisloos. Je kan kiezen voor inbouw (onzichtbaar weggewerkt) of opbouw (plaatsing tegen binnenmuur) waarbij je de discrete metalen omkasting van de ventilatie-unit zelfs kan overschilderen in de kleur van je wanden.

 

Technische info:

  • maximaal debiet van 60 m3 of 75 m³ per uur (instelbaar)
  • inbouw of opbouw (integratie in binnenspouwblad of montage tegen binnenmuur)
  • luchtaanvoer en -afvoer via twee buizen van 153 mm (boorgat 160 mm)
  • voeding van 230 volt
  • warmterecuperatie
  • stille werking
  • onderhoudsvriendelijk