Doorzoek volledige site
04 oktober 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

De acht voordelen van malgevormde isolatieplaten

Wat heeft malgevormde isolatie gemeen met een chocolade paashaas? Veel, zo blijkt.  Vandersanden zet de acht voordelen van malgevormde isolatie op een rijtje.

Wie lust er nu geen chocolade? Chocolade bestaat in alle vormen en smaken en vooral in de periode rond Pasen zien we chocolade in de mooiste figuren gepresenteerd. Een paashaas met haarfijne en anatomisch correcte vormen vormt geen enkel probleem. Iedereen kent wel de techniek die erachter zit, de paashaas wordt gevormd in een mal. En des te meer de mal tot in detail wordt uitgewerkt, des te verfijnder is het uiteindelijke resultaat.

 

Voor isolatieplaten geldt nét hetzelfde

Het overgrote deel van isolatieplaten op de markt wordt geproduceerd via de freestechniek. Uit grote blokken isolatie worden platen gefreesd, die eventueel aan de zijranden worden ingefreesd zodat je ze makkelijker tegen elkaar kan schuiven. Ook het oppervlak kan nog voorzien worden van lijnen om de plaatsing van steenstrippen aan te geven. Maar daar houdt het meestal wel op. De techniek heeft nu eenmaal zijn limieten.

Daartegenover staan de isolatieplaten van E-Board. Net zoals een chocolade paashaas, wordt E-Board in een mal gevormd. Het isolatiemateriaal vloeit in de mal en neemt haarfijn de maten en details over van die mal. Dit biedt grote voordelen.

 

Voordelen bij de vleet

De R&D-afdeling van Vandersanden is niet over één nacht ijs gegaan bij het uitwerken van de E-board mal. Diverse slimme details verhogen het gebruiksgemak én de prestaties:

  • Eboard isolatieplaten zijn zeer maatvast, omdat ze de maten van de mal overnemen
  • ze zijn ook drukvast én waterdicht
  • de zijranden zijn voorzien van een unieke klikverbinding waardoor de platen netjes in elkaar passen
  • op het oppervlak geven voorgevormde cirkels aan waar de plaat moet vastgeschroefd worden in de achterwand
  • uitlijningsrichels geven aan waar de steenstrippen komen te zitten
  • Het oppervlak zelf is niet vlak maar voorzien van zwaluwvormige groeven die voor een beter hechting zorgen tussen plaat, mortellijm en bekleding
  • de platen zijn aan de zijkanten licht afgeschuind; als je ze tegen elkaar plaatst vormt dit een Vinkeping in de naad die bij het inkammen met lijm helemaal wordt opgevuld en zo zorgt voor een waterdichte afwerking
  • mocht er toch een regendruppel doordringen tussen de platen, dan wordt deze onmiddellijk afgevoerd via een watergeultje in de tand van de plaat.

 

Het zit ‘m in de details

Bekijk een E-Board plaat en het wordt snel duidelijk dat de verfijnde detaillering een garantie is voor een kwalitatieve plaatsing. Goed doordacht op voorhand, betere resultaten achteraf. Meer info op www.esoleren.be

GERELATEERDE DOSSIERS