Doorzoek volledige site
04 oktober 2017

Duurzaam bouwen: volg de Gids!

Illustratie | Architecte : Urban Platform – Photo : Y. Glavie

Lange tijd was energie het voornaamste criterium voor de milieukwaliteit van een gebouw. Vandaag vormen ook andere elementen een belangrijke uitdaging in het streven naar duurzaam bouwen: waterbeheer, mobiliteit, hergebruik van materialen, interne pollutie, biodiversiteit, bodemvervuiling, enz. Om u te helpen de beste technische keuzes te maken in zeer diverse domeinen, zijn het gebruiksgemak en het design van de Gids Duurzaam Bouwen volledig herzien.

Een tool voor vakmensen

De Gids Duurzame Gebouwen, ontwikkeld door Leefmilieu Brussel in samenwerking met gespecialiseerde studiebureaus, is een echte toolbox om gebouwen met een hoge milieukwaliteit te ontwerpen of te renoveren binnen een budget dat economisch haalbaar is. Met bijna 50 themadossiers waarin talrijke technische oplossingen en case studies besproken worden, is de Gids Duurzame Gebouwen een referentietool voor ontwerpers, bouwheren en aannemers.

 

Een hoog niveau van techniciteit

Hoe integreert u hergebruik in een renovatieproject? Welke technische installaties kiezen om het akoestisch comfort van de bewoners te garanderen? Welke zijn de beste isolatiemiddelen die het milieu weinig belasten? De Gids geeft u technische en state-of-the-art antwoorden op al deze vragen – en nog vele andere! Dankzij het nieuwe, zeer visuele design en een systeem voor gekruist zoeken per filter vindt u zeer snel de weg naar alle onderwerpen, zowel de algemene bouwkundige uitdagingen als concrete technische voorzieningen, maar ook de ontwerpfases of wettelijke verplichtingen. De Gids wordt regelmatig aangevuld met nieuwe dossiers en nieuwe technische oplossingen zodat u in enkele kliks altijd op de hoogte blijft van de meest actuele informatie.

Ga zeker eens kijken