Doorzoek volledige site
09 oktober 2017

Beddeleem biedt klimaatplafondoplossing voor maximaal comfort

In kantoren en publieke ruimten zijn verschillende factoren bepalend voor de tevredenheid en het rendement van de mensen die er werken. Luchthygiëne en klimatologische omstandigheden spelen een heel belangrijke rol. Bedrijven hebben er alle belang bij om de werkomgeving optimaal in te richten en uit te rusten. Het klimaatplafond JB COOL® van Beddeleem draagt actief bij tot het creëren van de ideale ruimte met een maximaal comfort. Het speelt bovendien ook een voelbare rol in het drukken van de energiefactuur. 

De intensieve zoektocht naar alternatieven voor de klassieke klimaatregeling in kantoren en openbare gebouwen heeft geleid naar een concept dat meerdere kwaliteiten combineert, dat komaf maakt met een aantal onaangename neveneffecten, dat makkelijk en overal integreerbaar is en dat een verlaagd energieverbruik garandeert.

Het JB COOL klimaatplafond combineert een zeer laag verbruik met een uitstekende homogene verticale en horizontale temperatuurspreiding, zonder storende waarneembare luchtverplaatsing. Het biedt een genormaliseerd koelvermogen van 80 à 95 W/m² (EN14240) en is tevens getest op brandstabiliteit volgens NBN 713.020 waarbij het een stabiliteit garandeert van 30 minuten.

Het concept laat zich verder kenmerken door een lage installatiekost en een quasi onbeperkte architecturale vrijheid in design: uitvoering naar wens van plafondmodulatie, paneelafmetingen, kleuren, materiaal, perforaties en integratie van technieken (denken we maar aan verlichting, luidsprekers, sprinklers, enz.) 

Wijzigingen aan plafonds zijn eenvoudig realiseerbaar door de demonteerbaarheid van het systeem.  Het plafond kan te allen tijde worden geopend om de technieken van het gebouw te bereiken en dit zonder uitschakeling van het systeem.

GERELATEERDE DOSSIERS