Doorzoek volledige site
17 oktober 2017 | FILIP VAN DER ELST

Florian Idenburg trapt lezingenreeks Auditorium 2017-2018 af

© Stad en Architectuur / SO-IL

Stad en Architectuur start in november in Leuven opnieuw met ‘Auditorium’: zes lezingen over architectuur, waarin nieuwe ideeën meer dan ooit aan bod komen. Stad en Architectuur vat architectuur in deze reeks op als een laboratorium, zet in op veranderingen en wil een debat in de architecturale wereld opwekken. Florian Idenburg, mede-oprichter van het gerenommeerde bureau SO-IL, bijt de spits af.

Op 9 november komt Florian Idenburg langs voor een gesprek: hij is de oprichter van SO-IL en hoofddocent in Architectuurpraktijk aan Harvard University Graduate School of Design.

 

 

'Poreuze grenzen afbakenen'

“Met Idenburg trachten we in deze complexe tijd van verhoogde instabiliteit verhalen te verkennen en poreuze grenzen af te bakenen van wat architectuur kan zijn”, aldus Stad en Architectuur. “Het werk van SO-IL bestaat uit gebouwen, interieurs, meubels en installaties over de hele wereld. De studio hecht veel belang aan sociale en economische aspecten en de natuurlijke omgeving in constante  verandering”, voegt de organisatie daar nog aan toe.

Tickets voor de lezing van Idenburg kosten 9 euro. Wie alle lezingen van Auditorium 2017-2018 wil bijwonen, kan voor 45 euro een abonnement nemen.

 

 

Architectuur als multi-zintuiglijke ervaring

In de loop van het najaar van 2017 en het voorjaar van 2018 staan er nog vijf andere sessies op het programma. Op het programma staan onder meer de Nederlandste theatergroep PIPS:lab, om het te hebben over architectuur als multi-zintuiglijke ervaring; de Nederlandse studio RAAAF, en hoogleraar in de Architectuurpraktijk Farshid Moussavi. Op de website van Stad en Architectuur vind je meer informatie over al de lezingen.