Doorzoek volledige site
17 oktober 2017 | FILIP VAN DER ELST

Plexiglas-gevel voor Victoria's Secret in Shanghai

© Evonik

Voor de nieuwe Flagship Store van Victoria’s Secret in het Chinese Shanghai zijn kosten noch moeite gespaard: het gebouw is opgelicht met een facade die verlicht is met panelen van Plexiglas. De gevel bevat in totaal 400 meter aan ledlampen, allemaal in de kenmerkende roze kleur van de ontwerper van dameskleding en -lingerie.

Opvallen in het zo al razend drukke Shanghai is niet eenvoudig, en al helemaal niet in de Huaihai Road: een drukke straat vol met luxueuze winkels die allemaal schreeuwen om aandacht.

Daarom wou Victoria’s Secret de eerste vestiging van de keten in Shanghai extra in de verf zetten. Het bedrijf deed daarvoor een beroep op Plexiglas.

In totaal werden 104 platen van Plexiglas gebruikt, met een afmeting van 2x6m, 2x4m en 2x1m. In totaal zorgt Plexiglas zo voor 400 meter aan ledverlichting op de façade. De keuze viel op het merkacryl van Evonik, vanwege de hoge transparantie en flexibiliteit.

 

 

Doorzichtig

De platen van Plexiglas hebben een doorzichtigheidsgraad tot wel 92%. Dat zorgt voor een transparante, heldere uitstraling. Overdag kleurt de gevel licht roze, ’s nachts wordt dat felroze.

De designers kozen ook voor Plexiglas omdat het materiaal een hoge weerbaarheid kent. "In vergelijking met glas heeft Plexiglas niet alleen een hogere lichttransmissie, maar het is ook extreem weerbestendig. Daarom behoudt het materiaal de hoge transparantie, zelfs als het lang werd blootgesteld aan de zon”, vertelt Jones Ma, projectmanager bij MBM Construction Wall Engineering Ltd. “Dit voldoet aan onze eisen voor een duurzame façade.”

GERELATEERDE DOSSIERS