Doorzoek volledige site
07 november 2017 | FILIP VAN DER ELST

Light + Building zoekt balans tussen esthetiek en welzijn

Illustratie | © Messe Frankfurt Exhibition / Pietro Sutera

Van 18 tot 23 maart is het Duitse Frankfurt opnieuw het epicentrum voor professionals in sectoren als licht, gebouwbeheer en veiligheidstechniek. De beurs Light + Building is opnieuw een beetje groter geworden en gaat op zoek naar nieuwe thema’s, met de ‘smartification’ van het dagelijks leven en de harmonie tussen esthetiek en welzijn als centrale uitgangspunten.

Light + Building breidt zelfs uit, want de beurs kan beroep doen op een extra tentoonstellingshal in Frankfurt. De organisatie verwacht opnieuw een hoge opkomst: zo’n 2600 exposanten bevestigden al hun komst om hun laatste producten en innovaties te lanceren.

“Light + Building is de omgeving voor grote ideeën en beslissende impulsen. Daarom zijn we opgetogen met de zeer positieve respons uit de sector, en dus zijn we ervan overtuigd dat de komende editie van Light + Building zijn ongeëvenaarde positie als toonaangevende handelsbeurs voor de sector zal onderstrepen”, zegt Wolfgang Marzin, CEO van Messe Frankfurt.

 

 

Veiligheidstechnologie

De beurs legt de focus op de ‘smartification van het dagelijks leven’ en ‘de harmonie tussen esthetiek en welzijn’. “De industrie is klaar om intelligente oplossingen, toekomstgerichte technologieën en huidige designtrends voor te stellen”, klinkt het. Die maken gebouwen meer kostenefficiënt, en zorgen voor meer comfort en veiligheid voor de gebruikers ervan.

Eén van de thema’s is daarom veiligheidstechnologie. Zo gaat de beurs dieper in op de combinatie van verschillende systemen, zoals videomonitoring en toegangscontrole, en op hun rol in gebouwbeheerautomatie. Daarom worden de afdelingen huis-en gebouwbeheer en veiligheidstechniek voor het eerst naast elkaar geplaatst op Light + Building, in hal 9.1. Dat moet de bezoekers een volledig overzicht bieden, in de vorm van een “centrum voor geïntegreerde gebouw-diensten technologie”.

Samen met de nieuwe locatie komt er een speciale show, onder de titel ‘SECURE! Connected Security in Buildings’. Die moet bezoekers laten zien hoe innovatieve technieken kostenbesparend kunnen werken in een gebouw, en tegelijkertijd beantwoorden aan de noden van de gebruikers. Drie specifieke toepassingen, in de hotel-, kantoor- en industriesector, moeten dat verder verduidelijken.

 

 

Focus op mensen

Light + Building 2018 werpt ook een blik op de laatste designtrends in de verlichtingssector. “Digitalisering maakt nieuwe dimensies van lichtdesign mogelijk, en dankzij de innovaties op gebied van lichttechnologie verschuift de focus steeds meer naar mensen en hun persoonlijke noden: kijk maar naar het toenemende belang van Human Centric Lightning (HCL).” Het effect van licht op mensen en hun gezondheid, welzijn en productiviteit wordt hierbij steeds belangrijker.

Op Light + Building stellen de exposanten allerlei soorten lichtdesign voor, net als specifieke onderdelen van verlichting en accessoires. Ook buiten- en straatverlichting komen ruimschoots aan bod.

Er zijn niet alleen de exposanten: Light + Building organiseert opnieuw een breed gamma aan evenementen voor de bezoekers, zoals speciale tentoonstellingen, lezingen en presentaties over de nieuwste trends.

GERELATEERDE DOSSIERS