Doorzoek volledige site
08 november 2017 | SANDRINE BONMARIAGE

Nieuwe website voor revolutionair nieuw platdakraam Illumy

Illustratie | Luxlight
Illustratie | Luxlight
Illustratie | Luxlight
Illustratie | Luxlight
Illustratie | Luxlight

Illumy by Luxlight is in België geïntroduceerd in 2016 en Luxlight pakt nu ook uit met een nieuwe website, vol met handige features voor bouwprofessionals. Illumy is een gepatenteerd systeem, dat het meeste daglicht toelaat van alle lichtkoepels, dakramen en lichtstraten in de markt. Enerzijds dankzij de unieke Crystall HR++ triple glazing, anderzijds door zijn afmetingen (tot 12 m2). Illumy onderscheidt zich verder door zijn lichte gewicht, slanke vormgeving en de geïntegreerde led-sfeerverlichting. De Uw-waarde is geschikt voor lage-energiewoningen en zelfs passiefbouw.

llumy by Luxlight is dé daglichtinnovatie van de laatste jaren. Het idee erachter is helder: daglicht is aangenaam en gezond. In tegenstelling tot andere fabrikanten gebruikt Luxlight voor Illumy de Crystall HR++ triple glazing, die veruit het meeste daglicht toelaat (LTA 75%), met bovendien de meest natuurlijke lichtkleur (Ra 97%). 

 

Isolerend vermogen

Naast uitbundig daglicht laat het kristalheldere glas de zonnewarmte ruimschoots toe (g-waarde=0,52), terwijl de Ug-waarde van 0,6 W/m2K uitstekend scoort op het vlak van isolerend vermogen. Door het grote afmetingen (van 1,7 tot ruim 12m2) en een gepatenteerd verbindingssysteem op basis van structural glazing, komt er nog meer daglicht naar binnen. 

Om het platdakraam zelfs voor passiefbouw geschikt te maken, werd er een isolerend plisségordijn voorzien, waardoor de Uw-waarde verder daalt tot 0,59 W/m2K. Als kers op de taart beschikt het raam over sfeervol kunstlicht dat variabel instelbaar is van cool white naar warm white via een geïntegreerde ledstrip. De elektronische componenten van het platdakraam (plisségordijn, verlichting en de optionele buitenzonwering) worden gestuurd via 1 afstandsbediening en zijn geschikt voor aansluiting op Somfy domotica. 

 

Oververhitting vermijden

Tot slot is oververhitting in lage-energie- en passiefwoningen een gekend probleem, waardoor noodgedwongen gekozen wordt voor kleine glaspartijen, die weinig zonlicht binnenlaten. Bij moderne bouw zijn het dan weer grote glaspartijen (zeer zwaar drievoudig glas), die alles behalve praktisch zijn naar plaatsing (dure kraan en zonweringkosten). Het innovatieve aan Illumy by Luxlight zijn de lichte constructies met inbouwvoorziening, die enorm veel licht binnenlaten, sterk isoleren én de zonnewarmte maximaal toelaten of dankzij het zonnescreen weren. In die unieke combinatie ligt de grote meerwaarde. 

Drie modellen

  • Lessenaarsdak tegen muur: in een aanbouw van de woning, tegen de bestaande buitenmuur. Hierdoor komt het daglicht diep de woning in.
  • Lessenaarsdak vrijstaand: vrij te positioneren op het platdak zodat het daglicht binnenkomt daar waar het gewenst is.
  • Zadeldak: Een vrijstaand dak, in een tentvorm, met als resultaat een symmetrische uitstraling. Door de grotere afmetingen wordt er een optisch ruimtelijker effect gecreëerd en beleefd.

 

Belgian Roof Day - vrijdag 24 november 2017 - Brussels Kart EXPO - stand 140

Voor meer informatie: 

www.illumy.be

www.luxlight.eu